20 mei 2020
Mazda MX-30

Mazda MX-30

Mazda start productie MX-30

Autozine
20 mei 2020 | Mazda is begonnen met de productie van de geheel nieuwe MX-30, de eerste in serie geproduceerde volledig elektrische auto van het bedrijf. De MX-30 wordt gebouwd in de Ujina-fabriek nr. 1 in Hiroshima, Japan. De MX-30, een crossover, is gemaakt als reactie op de steeds grotere vraag naar elektrische voertuigen in Europa.

De aandrijflijn met voorwielaandrijving combineert een elektrische synchroonmotor van 107 kW (145 pk) met een lithium-ionbatterij van 35,5 kWh, waardoor de nieuwe crossover een actieradius heeft van ongeveer 200 km (gecombineerd WLTP). Daarmee is de MX-30 gemaakt om een balans te bieden tussen een bereik dat klanten gemoedsrust geeft en een lage CO2-uitstoot vanuit een LCA-perspectief (Life Cycle Assessment). De batterij kan met DC snelladen binnen ongeveer 40 minuten worden opgeladen tot 80 %.

Mazda MX-30

De Skyactiv-Vehicle Architecture van de MX-30 is speciaal afgestemd op het soepele en volledig elektrische rijgedrag van de auto. In combinatie met de uitgebreide i-Activsense veiligheidssystemen van de nieuwe crossover biedt het klanten een stille, traploze rijervaring, wat een essentiële opdracht was voor de ingenieurs: de EV moest net zo rijden als elke andere Mazda.

De nieuwste uiting van Mazda's bekroonde Kodo designtaal versterkt deze nieuwe richting voor Mazda in de ontwikkeling van zijn aandrijflijntechnologieën. Zijn compromisloze, eenvoudige vormgeving benadrukt de schoonheid van de MX-30 en geeft hem een solide uitstraling, terwijl de freestyle deuren met hun ingebouwde B-stijl het open, ruime gevoel van het interieur benadrukken. Het interieur heeft een op de bestuurder gerichte cockpit, een zwevende middenconsole, Mazda's eerste 7-inch touchscreen-airconditioningpaneel en een reeks nieuwe, milieuvriendelijke materialen zoals kurk en deurbekleding met vezels van gerecyclede petflessen.

De MX-30 komt vanaf september 2020 in de Nederlandse showrooms. In Nederland is de auto al een tijdje te bestellen als First Edition voor een prijs van € 33.990,-. Naast de First Edition kan de klant ook kiezen voor de Luxury uitvoering, de topversie van de MX-30. Rijklaar kost deze uitvoering € 38.990,- exclusief de eventuele meerprijs voor een metallic lak of 3-tone kleurstelling.

Mazda MX-30 zet in op eco-plasticMazda MX-30 zet in op eco-plastic
1 mei 2020
Mazda MX-30 nu ook als LuxuryMazda MX-30 nu ook als Luxury
9 maart 2020
Mazda introduceert MX-30Mazda introduceert MX-30
23 oktober 2019
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum