22 maart 2007
 

Lotus Exige GT3

Lotus Exige GT3 Concept Road Vehicle na Geneve ook op AutoRAI 2007

Autozine
22 maart 2007 | Lotus Sport heeft tijdens de Autosalon in Geneve de Lotus Exige GT3 Concept Road Vehicle onthuld. De 275 pk/203 kW sterke Exige GT3 is bedoeld als pure prestatiemachine. Na Geneve debuteert de Lotus Exige GT3 Concept Road Vehicle nu ook in Nederland tijdens de AutoRAI 2007, op de gezamenlijke stand van Van der Kooi Sportscars en BV Nimag.
UnitedConsumers
 

"De Exige GT3 concept car is een parelstuk van onze race- en performance divisie, Lotus Sport", verklaart Willem van der Kooi van Van der Kooi Sportscars. "De raceachtergrond van deze auto wordt duidelijk door zijn agressieve uiterlijk, de zeer brede wielbasis achter en de innovatieve, driedimensionale achtervleugel. Fenomenale handling- en rijkarakteristieken vormen de basiskenmerken van alle Lotus-producten, maar de Exige GT3 legt de lat nog een stuk hoger. Hij combineert de superieure wegligging en de buitensporige acceleratie met een sensationeel remvermogen. Wij zijn bijzonder verheugd dat we deze Lotus GT3 na Geneve nu ook op de AutoRAI 2007 in Amsterdam kunnen presenteren, op de gezamenlijke sportwagenstand van Van der Kooi Sportscars en BV Nimag", vervolgt hij.

Lotus

Het vermogen, dat wordt geleverd door dezelfde extra gekoelde motor met supercharger die ook zijn werk doet in de GT3 raceauto, bedraagt 275 pk (203 kW). De 10J x 17 wielen met een breedte van 255 mm zorgen voor een optimale wegligging. De topsnelheid (257 km/u) en het maximale koppel zijn elektronisch begrensd, maar het acceleratievermogen is ongemoeid gelaten. De verbeterde voorremmen en remschijven rondom verzekeren dat de auto op de weg of op het circuit over voldoende rem-capaciteit beschikt om het acceleratievermogen in het gareel te houden.

Een sportkoppelingsplaat en een verzwaarde koppeling zorgen voor de overdracht van het motor-vermogen naar een lichtgewicht aluminium C64 zesversnellingsbak met dezelfde overbrengingsverhoudingen als de Exige S. Een open limited slip differentieel is standaard gemonteerd. Het uitschakelbare tractiecontrolesysteem van Lotus (LTCS), dat is gekoppeld aan de motor, reduceert indien nodig het vermogen om een optimale tractie te garanderen; het systeem is actief boven een snelheid van 8 kilometer per uur en reageert veel sneller dan de gebruikelijke tractiecontrolesystemen.

Lotus