11 juli 2008
 

KTM X-Bow

KTM X-Bow nu ook in Nederland te koop

Autozine
11 juli 2008 | KTM Nederland heeft automobielbedrijf Helfferich uit Heteren aangesteld als officieel servicedealer voor de X-Bow, de sportwagen van KTM. In Nederland zal het bekende automobielbedrijf Helfferich in opdracht van importeur KTM Nederland zorgdragen voor de verkoop en de service van de X-Bow.
Info

In Nederland is de KTM X-Bow slechts op één locatie leverbaar. Na het onderzoeken van diverse mogelijkheden heeft KTM Nederland gekozen voor Maserati- en Ferrari-specialist Helfferich in Heteren. Vanaf september 2008 zal de nieuwe KTM X-Bow in de showroom van Helfferich worden gepresenteerd. Het automobielbedrijf heeft veel ervaring opgebouwd op het gebied van de verkoop en service van exclusieve sportwagens als Ferrari en Maserati. In het nieuwe pand van Helfferich zal een afgescheiden deel worden ingericht voor de X-Bow.

Naast de diverse uitvoeringen van de X-Bow zal in Heteren ook de KTM Powerwear verkrijgbaar zijn, die speciaal is ontwikkeld voor kopers en bestuurders van de X-Bow. Een speciale helm en X-Bow-kleding maken deel uit van het Powerwear leverings-programma. Het audio- en communicatiesysteem is gekoppeld aan speciaal voor de X-Bow ontwikkelde helmen van het merk Dainese en geeft de inzittenden de mogelijkheid om met elkaar te praten, te telefoneren of te luisteren naar een iPod of de radio.

Bij het ontwikkelen van de X-Bow stond de KTM-ontwerpers maar één doel voor ogen: topprestaties zonder ook maar één enkel compromis te sluiten. Het ultieme autorijden betekent bij KTM dan ook een krachtige sportwagen met een gewicht van 790 kilogram. De krachtbron, een Audi 2.0L FSI turbomotor, levert 240 pk. De acceleratie van 0-100 km/uur neemt slechts 3,9 seconden in beslag.

Het ontwerp van de KTM X-Bow stamt van de tekentafel van Kiska Design, waar alle producten van KTM worden geschetst. Voor de ultralichte, koolstofvezel monocoque met een aluminium subframe voor de motor en het chassis, vertrouwde KTM op het Italiaanse Dallara, dat in de wereldwijde racesport toonaangevend is op het gebied van monoposto racewagens. Dallara levert nagenoeg alle chassis' voor de Formule 3, de World Series by Renault, de GP2 en de Indy Racing League Brembo.

De KTM X-Bow is leverbaar vanaf € 75.388,-. Het topmodel, de Limited Dallara Edition, kost € 91.890,-. In Nederland zijn inmiddels tien bestellingen geplaatst, terwijl er nu al serieuze interesse bestaat voor nog een tiental X-Bow's.

XLLease
Opel onthult nieuwe Astra Sports TourerOpel onthult nieuwe Astra Sports Tourer
1 december 2021
Skoda KAROQ aangepast voor 2022Skoda KAROQ aangepast voor 2022
30 november 2021
Opel introduceert Private Lease FlexOpel introduceert Private Lease Flex
29 november 2021
Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022
29 november 2021