11 december 2008
 

KTM X-Bow

KTM X-Bow is Sports Car of the Year

Autozine
11 december 2008 | Na de vorige maand toegekende 'Vehicle Development of the Year' award kan de deur van KTM's prijzenkast weer open, want van Top Gear kreeg het jongste sportwagenmerk van Europa een belangrijke onderscheiding toebedeeld. Dit keer uit handen van de Top Gear-presentatoren Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May.
AutoCoach
Info

De KTM X-Bow is uitgeroepen tot Top Gear's 'Sports Car of the Year', terwijl KTM's CEO Stefan Pierer en X-Bow Chief Chassis Engineer Loris Bicocchi beiden werden onderscheiden met de titel Top Gear's 'Men of the Year'.

Het team van Top Gear magazine doet deze maand in de 'Car of the Year Awards' uitgave verslag van hun rit met de X-Bow in New York. Hun kwalificaties: "De X-Bow veroorzaakt zoveel commotie dat files vanzelf ontstaan" en "de combinatie van koolstofvezel en prachtige Audi-machinerie zorgt voor één van de prachtigste voertuigen waarin we dit jaar hebben gereden".

Top Gear is enthousiast over Stefan Pierer, die uren kan kletsen over racen. "We zijn hem dankbaar dat hij KTM's DNA heeft gedoneerd aan een machine op vier wielen". En in hun waardering voor Loris Bicocchi spreken de mensen van Top Gear over de dynamiek van de X-Bow "dat deze uitstekend is geslaagd. Dat is het stempel dat Bicocchi op de KTM heeft gedrukt".

Namens KTM nam Catharina Felser de Top Gear 'Sportscar of the Year' onderscheiding in ontvangst. Catharina is een KTM-coureur en deed in 2008 met een X-Bow mee aan de GT4 European Cup.

5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia
8 december 2021
Citroën Berlingo bestaat 25 jaarCitroën Berlingo bestaat 25 jaar
7 december 2021
Mazda 2 wordt hybrideMazda 2 wordt hybride
6 december 2021
Nieuwe Renault SUV heet AustralNieuwe Renault SUV heet Austral
6 december 2021