24 april 2009
 

Morgan Aero SuperSports

Morgan onthult Aero SuperSports

Autozine
24 april 2009 | Dit jaar viert de Morgan Motor Company zijn 100-jarig jubileum als zelfstandige automobielfabrikant. Als onderdeel van de festiviteiten onthult Morgan vandaag de nieuwe Aero SuperSports.

Dit in eigen huis ontwikkelde en ontworpen model is een handgemaakt lichtgewicht aluminium sportauto met zeer luxe uitrusting. Het interieur bestaat uit een combinatie van gepolijst hardhout, met de hand gestikt exclusief leder en moderne technologie. Ondanks de luxe is het totaalgewicht van de auto minimaal, zodat de auto zeer direct stuurt en zuinig met brandstof omgaat. De ambachtslieden van Morgan bereiken dit door de assemblage van iedere auto met de hand te volbrengen en door toepassing van luchtvaarttechnologie bij de vervaardiging van de aluminium delen.

Morgan Aero Supersports

Het lichtgewicht aluminium chassis is gelijk aan dat van de Morgan Aero8 GT3, die momenteel succesvol presteert in het International FIA GT3 Championship. De Aero SuperSports is verder uitgerust met de bekende aluminium 4,8-liter V8-motor van BMW, die naar wens is te combineren met een zestrapsautomaat of een handgeschakelde versnellingsbak.

Morgan Aero Supersports

De auto is voorzien van twee uitneembare aluminium dakdelen (die gemakkelijk zijn op te bergen in de kofferruimte) en is zo geconstrueerd dat rijden zonder deze dakdelen niet gepaard gaat met hinderlijke windoverlast.

Morgan Aero Supersports

De nieuwe Aero SuperSports gaat naar verwachting begin 2010 in productie en wordt in gelimiteerde oplage gebouwd. De verwachte prijs in Engeland bedraagt 127.000 Engelse pond, incl. VAT. De prijzen voor de rest van de Europese markt zijn nog niet bekend, maar de officiële Nederlandse importeur B.V. NIMAG houdt belangstellenden vanzelfsprekend hierover graag op de hoogte.

XLLease
Morgan Aero SuperSports nu te bestellenMorgan Aero SuperSports nu te bestellen
29 juni 2009
 

Info

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum