29 juni 2009
 

Morgan Aero SuperSports

Morgan Aero SuperSports vanaf nu te bestellen

Autozine
29 juni 2009 | Nadat eind april de nieuwe Morgan Aero SuperSports werd onthuld als onderdeel van de festiviteiten rondom het 100-jarig jubileum van de Morgan Motor Company, is het vanaf nu mogelijk deze auto daadwerkelijk te bestellen. De exacte Nederlandse consumentenprijs kan op dit moment (i.v.m. koersfluctuaties) nog niet definitief worden vastgesteld, maar de vanafprijs zal naar verwachting rond de 220.000 euro incl. BTW en BPM liggen.

De in eigen huis ontwikkelde en ontworpen Aero SuperSports is een (vanzelfsprekend!) handgemaakt lichtgewicht aluminium sportauto met zeer luxe uitrusting. Het interieur bestaat uit een combinatie van gepolijst hardhout, met de hand gestikt exclusief leder en geavanceerde elektronische technologie. Ondanks de overdaad aan luxe is het totaalgewicht van de auto minimaal, zodat de auto zeer direct stuurt en relatief zuinig met brandstof omgaat. De ambachtslieden van Morgan bereiken dit door de assemblage van iedere auto met de hand te volbrengen en door toepassing van luchtvaarttechnologie bij de vervaardiging van de aluminium delen.

Morgan Aero Supersports

Het lichtgewicht aluminium chassis is gelijk aan dat van de Morgan Aero8 GT3, die momenteel succesvol presteert in het International FIA GT3 Championship. De Aero SuperSports is verder uitgerust met de bekende aluminium 4,8-liter V8-motor van BMW, die naar wens is te combineren met een zestrapsautomaat of een handgeschakelde versnellingsbak.

De auto is voorzien van twee uitneembare aluminium dakdelen (die zijn op te bergen in de kofferruimte) en is zo geconstrueerd dat rijden zonder deze dakdelen niet gepaard gaat met windoverlast.

Morgan Aero Supersports

De nieuwe Aero SuperSports gaat naar verwachting begin 2010 in productie en wordt in gelimiteerde oplage gebouwd.

Dutchlease
Morgan onthult Aero SuperSportsMorgan onthult Aero SuperSports
24 april 2009
 

Info

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum