9 januari 2013
Mitsubishi Space Star

Mitsubishi Space Star

Nieuwe naam voor Mitsubishi Global Small

Autozine
9 januari 2013 | Door onverwachte last-minute problemen met de merkrechten van de naam "Mirage" in Europa, heeft Mitsubishi Motors Corporation (MMC) besloten om de auto die intern bekend staat als "Global Small" een nieuwe naam te geven. Met per directe ingang zal de Global Small in Europa, Rusland en Oekraïne voortaan de naam Space Star dragen. Een bekende naam in Europa die synoniem staat voor: efficiency, interieur volume en gebruiksvriendelijkheid.
UnitedConsumers
 

De naam Space Star sluit volgens Mitsubishi aan bij de specificaties van de auto die met zijn compacte buitenmaten beschikt over een bovengemiddeld ruim interieur. Zo biedt deze Mitsubishi ruimte aan vijf personen en 235 liter bagage bij een wagenlengte van 3710 mm.

Mitsubishi Space Star

Dankzij een Cw-waarde van 0,27, een totaalgewicht van 845 kg en een volledig nieuw ontwikkelde driecilinder benzinemotor is het verbruik (vanaf 4 liter/100km) en de CO2-uitstoot (vanaf 92 gr/km) laag.

De Mitsubishi Space Star beschikt standaard over onder andere; stabiliteitscontrole, stuurbekrachtiging, ABS met EBD, een remassistent, noodstopsignaal, 6 airbags, een in ongelijke delen neerklapbare achterbank, een in hoogte verstelbaar stuurwiel en elektrisch bedienbare ramen vóór.

De Space Star is leverbaar vanaf; € 8.790,- en verschijnt medio februari bij de Nederlandse dealers in de showroom.