16 maart 2004
Mitsubishi Grandis
Nieuws

Mitsubishi Grandis

Mitsubishi introduceert Grandis

16 maart 2004 - Mitsubishi introduceert de Grandis in Nederland. Met deze cross-over tussen een stationwagen en een MPV toont Mitsubishi een nieuwe invalshoek ten aanzien van het MPV segment. De nieuwkomer is lager, sportiever en scherper van lijn dan zijn MPV soortgenoten.

Op zoek naar een Mitsubishi Grandis 2.4 Intense?
Nederland Mobiel heeft er 52 vanaf € 1.299,-

Mitsubishi Grandis 2.4 Intense

De Grandis draagt de nieuwe merkidentiteit uit van Mitsubishi. Het chromen logo is prominent in de scherpgesneden tweedelige grille geplaatst. De Grandis is bijna tien centimeter lager dan vergelijkbare modellen. De wielbasis (2830 mm) is aanzienlijk en de spoorbreedte (1550/1555 mm) is fors. De Grandis biedt een MPV-achtig interieurvolume zonder concessies te doen aan het design. De derde stoelenrij - standaard op zowel de 6- als 7 persoons kan weg geklapt worden. Maximale flexibiliteit, zonder zware stoelen eerst te hoeven verwijderen. De "Hide & seat" stoelenrij is daarnaast opklapbaar en in de lengterichting verschuifbaar, heeft verstelbare en neerklapbare rugleuningen, een Picknick mode en een Relax functie. Een tweepersoonsbed wordt gecreeerd door alle stoelen volledig weg te klappen. Met zowel de tweede als derde zitrij ingeklapt is de bagageruimte 160 cm lang en meet een inhoud van 1,545 l.

Mitsubishi Grandis

Handig voor de (jonge) passagiers zijn de opklapbare tafeltjes achter in de rugleuningen van de voorstoelen. Voor de catering onderweg is ruim voorzien in bekerhouders (7), blikjeshouders (6) en opbergvakken met fleshouders in de portieren. Daarnaast is volop bergruimte voorhanden in de twee dashboardkastjes, het afsluitbaar vak bovenop het dashboard en in de bergvakken in de vloer.

De auto is standaard uitgerust met cruise control, een volledig automatische klimaatregeling en elektrisch bedienbare ramen in de portieren. Het leefklimaat in de Grandis wordt verder gewaarborgd door een milieuvriendelijke hemelbekleding die sigarettenrook en geurtjes absorbeert, afbreekt en omzet in CO2. Daarnaast zorgt een luchtfilter met anti-stankfunctie ervoor dat stof en pollen uit de lucht worden verwijderd. Zonwerend glas beschermt de inzittenden tegen UV-stralen en stralingswarmte.

De Grandis heeft in de Japanse J-NCAP-botsproeven zes sterren behaald. De passieve veiligheid van de inzittenden wordt verzekerd door o.a. 6 airbags (voor-, zij-, en gordijnairbags), spanners en spankrachtbegrenzers op de gordels voor. De voorstoelen voorkomen het naar voren glijden van de inzittenden bij een frontale aanrijding, terwijl de rugleuningen en hoofdsteunen de nek beschermen bij een mogelijke aanrijding van achteren. Verder zijn ankerpunten voor ISOFIX-kinderzitjes voorzien op de tweede zitrij en automatische gordelvergrendeling op de tweede en derde zitriji. Voor actieve veiligheid zorgen standaard ABS, EBD (elektronische remkrachtver-deler), Brake assist en 16-inch schijfremmen rondom (voor geventileerd), alsmede een uitschakelfunctie voor de zij-airbag aan de passagierskant.

Mitsubishi Grandis

De Grandis heeft een nieuwe viercilinder benzinemotor van 2,4-liter inhoud met een bovenliggende nokkenas en 16 kleppen. Hij levert 165 pk bij 6.000 toeren per minuut en 217 Nm (22,1 kg-m) bij 4.000 toeren per minuut. Deze krachtbron is eind 2003 in Europa voor het eerst verschenen in de Outlander en is voorzien van het MIVEC-systeem. Deze afkorting staat voor Mitsubishi Innovative Valve timing and lift Electronic Control system. De Grandis komt in 2005 in Europa beschikbaar met een dieselmotor. De 2,4-liter benzinemotor is gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak met een pook op het dashboard. De INVECS-II viertrapsautomaat met de Sports Mode sequentiele bediening is als optie verkrijgbaar.

De nieuwe Mitsubishi Grandis wordt verkrijgbaar vanaf € 29.995,- en staat vanaf 23 april bij de Nederlandse dealer in de showroom.

AutoCoach
AutoCoach