11 februari 2005
Mitsubishi Grandis

Mitsubishi Grandis

Mitsubishi Grandis nu ook met dieselmotor

Autozine
11 februari 2005 | Mitsubishi biedt de Grandis nu ook aan met een turbodiesel-motor. Sinds de introductie van deze cross-over tussen een stationwagen en een MPV kozen al bijna 1.000 automobilisten voor deze nieuwe kijk op de ruimtewagen. De Grandis, een auto die je kiest omdat je wilt, niet omdat je moet, is lager, sportiever en scherper van lijn dan zijn MPV soortgenoten. Deze dynamische Mitsubishi komt er nu ook met turbodiesel-motor vanaf € 34.499,-.
AutoCoach

De Grandis DI-D is uitgerust met een nieuwe 2,0 liter viercilinder turbodieselmotor met dubbele bovenliggende nokkenassen (DOHC) en 4 kleppen per cilinder en turbocompressor. Het blok is goed voor een maximaal vermogen van 100 kW (136 pk) bij 4.000 toeren per minuut. Het maximale koppel bedraagt 310 Nm en komt vrij bij 1.750 toeren per minuut. De zelfontbrander is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. De 0-tot-100 sprint kost 10,8 seconden en bedraagt te topsnelheid bijna 200 km/uur.

Mitsubishi Grandis

De Grandis biedt de ruimte van een MPV zonder concessies te doen aan het design. De derde stoelenrij, standaard op zowel de 6- als 7 persoons, kan met een simpele beweging weg geklapt worden in de vloer van de bagageruimte. De derde zitrij kent tevens een Picknick mode en een Relax functie. Een tweepersoonsbed wordt gecreeerd door alle stoelen volledig weg te klappen. Met zowel de tweede als derde zitrij ingeklapt is de bagageruimte 160 cm lang en meet een inhoud van 1,545 liter.

De passieve veiligheid van de inzittenden wordt verzekerd door o.a. 6 airbags (voor-, zij-, en gordijnairbags), spanners en spankrachtbegrenzers op de gordels voor. Verder zijn ankerpunten voor ISOFIX-kinderzitjes voorzien op de tweede zitrij en automatische gordelvergrendeling op de tweede en derde zitrij voor het vastzetten van kinderzitjes.

Dutchlease
Mitsubishi Grandis als Limited EditionMitsubishi Grandis als Limited Edition
22 maart 2010
Voordeelacties op Mitsubishi GrandisVoordeelacties op Mitsubishi Grandis
17 december 2007
Mitsubishi Grandis tijdelijk als InSportMitsubishi Grandis tijdelijk als InSport
26 september 2006
Mitsubishi Grandis nu met Power PackMitsubishi Grandis nu met Power Pack
24 mei 2006
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum