8 september 2005
Mitsubishi Grandis

Mitsubishi Grandis

Mitsubishi Grandis DI-D Turbodiesel nu bij de dealer

Autozine
8 september 2005 | In tijden dat de brandstofprijzen tot ongekende hoogtes stijgen, introduceert Mitsubishi de Grandis DI-D Turbodiesel. De MPV heeft een zuinige dieselmotor, zes of zeven zitplaatsen en een onderscheidend uiterlijk. De Grandis DI-D staat per direct bij de dealer voor € 34.499,-.

De slagkracht van de Grandis zit 'm in de 1.968 cm3 metende viercilinder turbodieselmotor met intercooler. De krachtbron is voorzien van pompverstuivertechniek en levert 136 pk bij 4.000 toeren per minuut en een maximum koppel van 310 Nm bij 1.750 toeren per minuut. De motor werkt met de hoge inspuitdruk in vergelijking met andere inspuittechnieken van dieselmotoren. Dat levert een hoger vermogen op en een hoger koppel bij een lager brandstofverbruik. Ook draagt die hoge druk bij aan een schone verbranding met als gevolg lage emissiewaarden. De turbodieselmotor van de Grandis voldoet aan de Euro4-emissienorm zonder een Diesel Partikel Filter (DPF), terwijl de meeste concurrenten daar wel een roetfilter voor nodig hebben.

Mitsubishi Grandis

De topsnelheid van deze dieselende Grandis bedraagt 195 km/uur en in 10,8 seconden accelereert de Mitsubishi van 0 naar 100 km/uur. Het gecombineerde verbruik is 6,6 l/100 km en de CO2-uitstoot is 176,2 g/km. Door een lange overbrengingsverhouding van de zesversnellingsbak draait de motor weinig toeren bij gangbare snelheden op bijvoorbeeld de snelweg. Deze versnellingsbak is exclusief voor de dieselversie van de Grandis. Ook is er een nieuw ontwikkeld tweedelig vliegwiel dat transmissietrillingen en -geluiden dempt.

Profile
Mitsubishi Grandis als Limited EditionMitsubishi Grandis als Limited Edition
22 maart 2010
Voordeelacties op Mitsubishi GrandisVoordeelacties op Mitsubishi Grandis
17 december 2007
Mitsubishi Grandis tijdelijk als InSportMitsubishi Grandis tijdelijk als InSport
26 september 2006
Mitsubishi Grandis nu met Power PackMitsubishi Grandis nu met Power Pack
24 mei 2006
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum