21 september 2019
Mitsubishi Grandis

Forum Mitsubishi Grandis

Reacties van eigenaren

  

, datum: 10 maart 2009

Ervaring met Grandis: Heeft iemand ervaring met hardnekkig gerammel in het dashboard? Heeft iemand ervaring met verminderen van het motorlawaai van de diesel? Ook al is het een VW motor, deze klinkt anders en harder dan dezelfde motor is de VW modellen. Tot slot heeft iemand ervaring met het powerpack van de dieselmotor. Bij mij is sprake van overdruk van de turbo die het vervolgens laat afweten. Adviezen welkom

Ervaring met verkoop: Er kan altijd nog wat af!

UitvoeringDiD Intense
Brandstofdiesel
Bouwjaar2005
In bezit1 jaar
KM-stand60.000 km
DealerEdison

Betrouwbaarheid9
Comfort5
Motor7
  
 
Reactie van: Jeroen. Vermeij, datum: 13 mei 2009

Antwoord: Het rammeltje in het dashboard komt mij bekend voor. Bij de garage komen ze er helaas niet uit.
Verder een prettige reisauto, maar beslist niet storingsvrij. Na 100.000km een defecte automaat door lekkage van koelvloeistof in de transmissie: beperkte coulanceregeling dus toch nog 1500 euro bijbetalen!
Verder af en toe een kraakje in de stuurinrichting, zou te maken hebben met de veerpoten van de voorwielophanging.

 
Reactie van: Vkoppen, datum: 19 mei 2009

Antwoord: Rammel / kabel externe mp3-speler aanbrengen.

Wij rijden zelf een Grandis diesel voorzien van powerpack (163 pk+). Fantastische auto, zeer comfortabel, snel en zuinig

Op een gegeven moment hadden ook wij last van een ellendig gerammel in het dashboard, waar je stapelgek van werd. Inderdaad verleden tijd, want Mitsubishi-garage Oudshoorn te Leiderdorp heeft dit perfect weten te verhelpen. Zelf heb ik het idee dat de powerpack-unit tegen/onder het dashboard geplaatst was en dat hierdoor de rammel werd veroorzaakt.

Mocht uw dealer er niet uitkomen, laat ze dan even met garage Oudshoorn contact opnemen (hoort zeker in de top 5 van beste garage':s !).

Laatste opmerking gevolgd door tip: de marketing van Mitsubishi Nederland is ronduit bedroevend: ze weten werkelijk niet hoe ze de benefits (o.a powerpack...) van hun modellen moeten communiceren (verwijs eens even naar een zeer positieve test over de Grandis in het gerenomeerde blad ":Auto, Motot und Sport":) en voor klanten die al meer dan 30 jaar merkentrouw zijn, wordt niets ondernomen.

Sterker nog, hen wordt niet eens gevraagd waarom ze al zolang dit merk rijden!!!????????? Verdienen jullie je geld te makkelijk of zal het jullie tijd wel uitzingen.....................................

Jullie worden bij deze uitgedaagd.

Bovenstaande opmerking werd mede ingegeven door onderstaande tip.

Op de radio/mp3 speler in de Grandis, kun je volgens het instructieboekje een CD-wisselaar aansluiten. Je drukt de CD-toets wat langer in en er verschijnt AUX in de display.

Ik kwam hier bij toeval achter en vroeg mij dan ook af of op die AUX- ingang een externe I-pod/mp3-speler is aan te sluiten.
Navraag bij eerder genoemde dealer leerde mij dat dit inderdaad mogelijk was middels montage van een speciale kabel.

Zij konden of zelf de aansluiting maken of ik moest zelf even aan de slag

Ik heb voor het laatste gekozen en binnen 30 minuten was het klusje geklaard. Vraag naast het kabeltje wel even naar 2 demontage- beugeltjes, maak de aansluiting op de min-pool van de accu los, volg de instructies en haal de radio uit het dashboard. Piece of cake.............

Om de kabel bij de radio te krijgen is het handig om het opbergkastje op/in het dashboard te verwijderen, in de bodem van het kastje een gaatje te boren en door het gat de kabel richting radio te voeren en te monteren.

Hierna alles afmonteren, waarna de externe mp3-speler bij gebruik -uit het zicht- in voornoemd opbergkastje kan worden gelegd.

Op deze wijze kan je op simpele wijze je hele muziekcollectie meenemen. Hardstikke leuk!

De hele grap kostte mij Euro 20.

Mitsubishi NL waarom vertellen jullie je klanten dit niet en staat dit niet in jullie brochures?!
Of gaat jullie verlangen uit naar een mono-radio met cassettespeler? Lijkt mij niet want in de nieuwe Outlander is een prachtige Rockport Fossgate installatie verkrijgbaar. Wanneer voor de overige modellen ?!

EvK, Oegstgeest 19 mei 2009

 
Reactie van: Ginogeu, datum: 13 oktober 2010

Antwoord: Ik heb het ook gehad en nu opnieuw. De vorige keer was het de radio die ingebouwd zit en die los komt zegden ze in de garage. Het gerammel was ook gedaan maar na een paar maanden is het weer begonnen. Dus zal ik nog eens terug moeten.

 
Reactie van: P. Hoff, datum: 31 maart 2012

Antwoord: Ik rijd al 3 jaar met mijn Grandis Automaat uit 2004 (met verschrikkelijk veel plezier en zorgeloos). Er zit sinds de aanschaf een CD wisselaar onder mijn stoel. Nooit geweten hoe ik de CD wisselaar in gebruik kon stellen, totdat ik jou opmerking las over het CD knopje langer ingedrukt te houden. Thanks! Nu kan ik eindelijk mijn CD wisselaar gebruiken. Nog meer plezier van mijn GEWELDIGE GRANDIS.

  

, datum: 6 maart 2009

Ervaring met Grandis: Dit is mijn tweede Grandis, met mijn eerste heb ik in 4 jaar 145.000 probleemloze km's gereden. De Grandis is een hele fijne probleemloze reisauto met een niet alle daagse uitstraling. Ik rij nu in een automaat, met de zeer soepele motor bevalt me dat uitststekend

Uitvoering2.4 Sport
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand1.000 km
DealerVissersdijk

Betrouwbaarheid6
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 23 januari 2009

Ervaring met Grandis: Ik kan deze Grandis zeker aanraden, dit is inmiddels mijn 5e Mitsubishi. Heerlijke veering en krachtige motor.

Uitvoering2.4
Brandstofbenzine
Bouwjaar2004
In bezit1 jaar
KM-stand164.000 km
DealerGelissen

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor7
  
  

, datum: 22 december 2008

Uitvoering2.0
Brandstofdiesel
Bouwjaar2005
In bezit3 jaar
KM-stand50.000 km
DealerBorgmeijer

Betrouwbaarheid10
Comfort8
Motor8
  
Nieuwe vloermatten voor de Grandis?
Dat kan! Vanaf € 75,-
Just Carpets.nl

  

, datum: 19 december 2008

Ervaring met Grandis: Zeer ruime, spoorvaste en bijzonder praktische en comfortabele auto.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Komen de afspraken na en denken met de klant mee. Wachten wordt veraangenaamd door de heelijke koffie, verse krant en onstpannen sfeer.

Ervaring met verkoop: Goed lusiterende mensen, verkopen je geen knollen voor citroenen.

UitvoeringInsport
Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit1 jaar
KM-stand26.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort10
Motor10
  
  

, datum: 5 december 2008

Ervaring met Grandis: Lampjes van de koplampen vervangen is een waar drama.

Uitvoering2.4 Intense
Brandstofbenzine
Bouwjaar2006
In bezit1 jaar
KM-stand124.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 23 oktober 2008

Ervaring met Grandis: Prima caravantrekker. Rijdt op gas perfect. Kleine verbeteringen in interieur, maar verder prima kar.

Uitvoering2.4 Intense
Brandstoflpg
Bouwjaar2005
In bezit1 jaar
KM-stand110.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor8
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 »