19 januari 2010
Mitsubishi ASX

Mitsubishi ASX

Mitsubishi onthult ASX Compact Crossover

Autozine
19 januari 2010 | Mitsubishi onthult een volledig nieuwe compact crossover, genaamd ASX, tijdens de Autosalon van Geneve. Deze autotentoonstelling wordt gehouden van van donderdag 4 maart 2010 tot en met zondag 14 maart.
 

De ASX is de Europese versie van de Japanse Mitsubishi RVR die vanaf februari 2010 te koop is zal zijn in Japan. MMC introduceert de nieuwe compact crossoverzal vanaf voorjaar 2010 en zal in fasesgeïntroduceerd worden op de Europese markt.

Mitsubishi ASX

Het model, dat plaats biedt aan vijf personen, vormt een belangrijke uitbreiding op het Europese aanbod van Mitsubishi personenauto's.

De ASX zal worden is uitgerust met een geheel nieuwe 1.8 liter direct-ingespoten turbo injectie dieselmotor. Deze Euro-5 motor is een gezamenlijke is ontwikkeling van MMC en Mitsubishi Heavy Industries. De krachtbron beschikt tevens over Mitsubishi's start- en stopsysteem. In combinatie met een handgeschakelde 6 versnellingsbak claimt de viercilinder een efficiënt verbruik en zorgt deze combinatie voor een lage milieubelasting. In een later stadium komt de ASX ook beschikbaar met andere motoren.

Mitsubishi ASX