17 juli 2014
Mini MINI

Mini MINI

Koninklijke start voor Nederlandse MINI productie

Autozine
17 juli 2014 | Vandaag vierde Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander de productiestart van de nieuwe MINI in Nederland. Met zijn handtekening in het gastenboek van VDL Nedcar heropende hij officieel de autofabriek in Born, waar nu werkgelegenheid is voor meer dan 2.000 medewerkers.

Op zoek naar een Mini MINI?
DAS import heeft er 26 vanaf € 15.597,-

Mini MINI

Na de openingsceremonie reden de Koning en Wim van der Leegte, president-directeur van VDL Groep, met een Nederlandse MINI de medewerkers en genodigden tegemoet. Onder hen Henk Kamp, Minister van Economische Zaken en Adrian van Hooydonk, de Nederlandse Senior Vice President Design van BMW Group die tekende voor het ontwerp van de nieuwe MINI: "Geweldig toch, een Brits icoon,  met een Duitse eigenaar en gebouwd met Nederlands vakmanschap".

Mini MINI

Uitbreiding van de productie is een belangrijke stap in de implementatie van de wereldwijde groeistrategie van BMW Group. De groei van het merk MINI leidt tot behoefte aan additionele productiecapaciteit, als aanvulling op de capaciteit van de MINI fabriek in Oxford.

Door verdeling van de productie van de nieuwe MINI tussen Oxford en Born kan het productienetwerk van BMW Group (29 fabrieken in 14 landen op 4 continenten) flexibeler inspelen op de vraag naar andere modellen. De Engelse productiefaciliteiten blijven het hart van de MINI productie.

MINI viert de start van de productie in Born met een exclusieve MINI Cooper First Born Edition in een gelimiteerde oplage van 350 MINI's. Deze in Born gebouwde MINI's zijn extra rijk uitgerust en speciaal gereserveerd voor de Nederlandse MINI dealers. De verkoop gaat binnenkort van start.

Mini MINI

In 2013 zijn 303.177 MINI's geproduceerd. De fabriek in Oxford nam de productie van de nieuwe MINI, de Cabrio, de Clubman, de Clubvan, de Roadster en de Coupé voor zijn rekening. De MINI Countryman en de MINI Paceman liepen van de band in de fabriek van MSF in Graz, Oostenrijk. Daarmee zijn sinds de comeback van het merk in 2001 al bijna 2,8 miljoen MINI's geproduceerd.

Op zoek naar een Mini MINI?
bynco heeft er 3 vanaf € 14.245,-

Mini MINI

Mini aangepast voor modeljaar 2021Mini aangepast voor modeljaar 2021
27 januari 2021
Mini Electric nu te reserverenMini Electric nu te reserveren
2 april 2019
MINI ondergaat facelift voor 2018MINI ondergaat facelift voor 2018
11 januari 2018
MINI toont John Cooper Works GP ConceptMINI toont John Cooper Works GP Concept
6 september 2017
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum