19 november 2013
Mini MINI

MINI

Geheel nieuwe MINI onthuld

Autozine
19 november 2013 | Er is een nieuwe MINI. Op de plaats waar meer dan 50 jaar geleden de eerste Mini van de band liep, is vandaag de derde generatie van het origineel onthuld. Als hommage aan “the late” Sir Alec Issigonis, de illustere ontwerper van de klassieke Mini, die vandaag zijn 107e verjaardag zou vieren.

Op zoek naar een Mini MINI?
bynco heeft er 44 vanaf € 12.335,-

Mini MINI

Het unieke silhouet, de markante proporties en de stijlkenmerken van MINI leven voort in het nieuwe model, maar da nieuw geïnterpreteerd en verfijnd. De nieuwe MINI is 98 mm langer, 44 mm breder en 7 mm hoger dan de voorganger.

Mini MINI

Ook de koplampen zijn nieuw, met dagrijverlichting en de LED- koplampen en optionele LED- achterlichten en zelfs LED- interieurverlichting. Daarnaast doet een reeks innovatieve rijders-assistentie-systemen zijn intrede: van een Head-up display tot Active Cruise Control, Park Assistant en de achteruitrijcamera.

Onder de motorkap van de nieuwe modellen gaat MINI TwinPower Turbo Technologie schuil. In de MINI Cooper en MINI Cooper D beleven 1,5 liter driecilinder motoren van 100 kW/136 pk respectievelijk 85 kW/116 pk hun wereldpremière. Alleen de MINI Cooper S heeft een 2,0 liter viercilinder van 141 kW/192 pk.

Standaard zijn front- en side airbags, curtain airbags en automatische driepuntsgordels met spanners en krachtbegrenzers (voor), ISOFIX bevestiging voor kinderzitjes voor en achter en bandenspanningscontrole. De veiligheidsuitrusting is uitgebreid in het voordeel van voetgangers uitgebreid met een iets hogere 'actieve motorkap'.

De elektromechanische stuurbekrachtiging, Dynamic Stability Control (DSC), Dynamic Traction Control (DTC) en Electronic Differential Lock zijn allemaal ontwikkeld om de rijeigenschappen te verbeteren.

Mini MINI

De instrumentencombinatie inclusief snelheidsmeter en toerenteller is nu aan de stuurkolom geplaatst, beter in het zicht van de rijder. De centrale display, het MINI Centre Instrument, geeft nu visuele feedback, aangestuurd door de MINI Controller in de middenconsole.

De nieuwe MINI beleeft deze week zijn première voor het grote publiek. 20 november is het de primeur op de Tokyo Motor Show en enkele uren later de grote publiekstrekker op de LA Motorshow. De nieuwe modellen arriveren in het voorjaar van 2014 in de showroom van de MINI dealer.

Nieuwe vloermatten voor de Mini MINI?
Dat kan! Vanaf € 45,-
Just Carpets.nl

Mini aangepast voor modeljaar 2021Mini aangepast voor modeljaar 2021
27 januari 2021
Mini Electric nu te reserverenMini Electric nu te reserveren
2 april 2019
MINI ondergaat facelift voor 2018MINI ondergaat facelift voor 2018
11 januari 2018
MINI toont John Cooper Works GP ConceptMINI toont John Cooper Works GP Concept
6 september 2017
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum