9 augustus 2022

Mercedes-Benz EQS SUV

Mercedes-Benz maakt prijzen EQS SUV bekend

9 augustus 2022 - Mercedes-Benz maakt de prijzen van de EQS SUV bekend. De EQS SUV is de eerste volledig elektrische luxe SUV van Mercedes-EQ. Bij de introductie omvat het gamma drie varianten: de EQS 450+ en EQS 450 4MATIC beide met een vermogen van 265 kW/360 pk, en de EQS 580 4MATIC met 400 kW/544 pk.

De consumentenadviesprijzen beginnen bij € 120.827 voor de EQS 450+. De EQS 450 4MATIC en EQS 580 4MATIC beginnen respectievelijk bij € 127.845 en € 167.2912. De EQS 580 4MATIC is uitsluitend met AMG Line leverbaar. De uitvoeringen zijn per direct te bestellen en worden vanaf december 2022 aan de eerste klanten in Europa geleverd. De modelserie wordt CO2-neutraal geproduceerd in de Mercedes-Benz fabriek in Tuscaloosa (VS).

Mercedes-Benz EQS SUV

Naast drie aandrijvingsvarianten zijn er ook drie uitvoeringen:

  • Standaard exterieur & Electric Art Line interieur
  • Electric Art exterieur & Electric Art interieur
  • AMG Line exterieur & AMG Line interieur

Mercedes-Benz heeft andere belangrijke uitrustingen in pakketten gebundeld. Deze worden Premium, Premium Plus en Business Class genoemd en vullen elkaar aan. Hun beschikbaarheid is afhankelijk van de modeluitvoering. Bovendien is een aantal opties ook afzonderlijk leverbaar. Een overzicht van de belangrijkste opties:

  • MBUX augmented reality head-up display: toont veel augmented reality-content voor rijassistentiesystemen en navigatie-informatie. De informatie versmelt met het gebied vóór de auto, wat kan helpen om de bestuurder minder af te leiden.
  • Grille met Mercedes-Benz pattern: het driedimensionale sterpatroon grijpt terug op de oorspronkelijke ster van de Daimler-Motorengesellschaft die in 1911 als handelsmerk werd geregistreerd.
  • MBUX interieurassistent: herkent verschillende bedieningswensen met behulp van camera's in de dakconsole en lerende algoritmen. Het systeem interpreteert de richting van het hoofd, handbewegingen en lichaamstaal en reageert daar met passende voertuigfuncties op.
  • Aanhangwagenassistent: vergemakkelijkt het manoeuvreren met een aanhangwagen door automatisch de stuurhoek te regelen tot een snelheid van 5 km/h en tot een hellingshoek van 15 procent.
  • Sidebags achter: deze vangen het borstgedeelte van de inzittenden op de buitenste zitplaatsen van de tweede zitrij op bij een zware botsing van opzij en vormen een aanvulling op de bescherming die de standaard windowbags bieden.
  • ENERGIZING AIR CONTROL plus: bouwt voort op de pijlers filtratie, sensortechnologie, weergaveconcept en airconditioning. Het systeem omvat ook een HEPA-filter (High Efficiency Particulate Air), dat de binnenkomende buitenlucht op zeer hoog filtratieniveau reinigt.
IkWilVanMijnAutoAf
KwikFit