21 april 2015
Mercedes-Benz GLC
Nieuws

Mercedes-Benz GLC Coupe

Mercedes-Benz toont Concept GLC Coupe

21 april 2015 - Met de Concept GLC Coupé presenteert Mercedes-Benz opnieuw een studiemodel voor een coupé. De Concept GLC Coupé is een nagenoeg productierijp conceptmodel dat de formule van de GLE Coupé toepast in het compactere segment. De dynamische, expressieve showauto combineert de typische stijlkenmerken van een coupé met het design van toekomstige SUV-generaties. Deze mix wordt verder versterkt door krachtige details als een twin-blade radiatorgrille, 'powerdomes' in de motorkap en een uitlaatsysteem met vier uitlaateindstukken. Daarnaast geven stoere offroad-elementen zoals 21 inch wielen, bodembescherming voor en achter, een grotere  bodemspeling en treeplanken een indicatie van het potentieel van de Concept GLC Coupé.

Op zoek naar een Mercedes-Benz GLC 250 4Matic?
bynco heeft er 6 vanaf € 43.675,-

Mercedes-Benz GLC 250 4Matic

Met deze eigenschappen heeft het studiemodel dezelfde kenmerken als de GLE Coupé, maar dan bedoeld voor een compacter segment, zoals ook door de lengte van 4,73 meter en de wielbasis van 2,83 meter tot uiting komt. Deze twee maatvoeringen vormen samen met een opvallend en gespierd uiterlijk, langgerekte raampartijen en grote 21 inch wielen een ideale basis voor een sportieve, jonge coupégeneratie met een karakteristiek vleugje offroad.

Mercedes-Benz GLC

Aan de voorzijde vormen een korte, scherpe overhang en een rechtopstaande twin-blade radiatorgrille de eerste aanwijzingen voor de sportieve filosofie achter de Concept GLC Coupé. Opvallende LED-koplampen geven de Concept GLC Coupé een herkenbaar gezicht. Alle functies zijn ondergebracht in één unit: de dagrijverlichting en de richtingaanwijzers maken gebruik van de bovenste lichtstrip, ofwel de wenkbrauwen. Daaronder bevinden zich drie roterende lenzen die op driedimensionale wijze lijken te zweven en voor een optimale verlichting van de weg of het terrein zorgen.

Mercedes-Benz GLC

De wijze waarop de designwerelden van een coupé en SUV in de Concept GLC Coupé zijn verenigd, komt in het zijaanzicht het best tot uiting. Het studiemodel is net geen 1,60 meter hoog en heeft de typerende, langgerekte dakstijl van een sportcoupé. Net als de geïntegreerde dakrails en portiergrepen past de lage raampartij zonder raamstijlen bij het coupékarakter van de conceptauto.

Mercedes-Benz GLC

Duidelijke verwijzingen naar SUV-genen zijn te vinden in de dorpelverbreders die doen denken aan de treeplanken van een klassieke SUV. Brede 21 inch velgen met grote banden met een zwaar profiel en de relatief hoge bodemspeling zetten de sportief-dynamische offroad-ambities van de Concept GLC Coupé kracht bij.

Mercedes-Benz GLC

Aan de achterzijde komen de coupégenen van het studiemodel het best tot hun recht. Smalle, gedeelde achterlichten, een centraal geplaatste ster en een scherpe spoilerrand onderstrepen de designstijl die debuteerde op de S-Klasse Coupé en die sindsdien in alle coupémodellen van Mercedes-Benz terug te vinden is. Andere stijlkenmerken zijn de kentekenplaat in het onderste deel van de bumper en de typische vorm van de gebogen achterruit.

Mercedes-Benz GLC

De LED-achterlichten zijn in het donker een markante verschijning. Net als bij de koplampunits zijn de bovenste LED-strips voorbehouden aan de richtingaanwijzers, waarvan de LEDs op dynamische wijze oplichten in de gekozen richting. In de ronde achterlichten is een centrale lens geïntegreerd die het remlicht adaptief versterkt voor een betere zichtbaarheid.

De aandrijflijntechnologie van de Concept GLC Coupé sluit aan bij de uistraling van de conceptauto. Een V6-motor levert 270 kW (367 pk) en 520 Nm. De uit de AMG-Sportmodellen bekende, direct ingespoten biturbomotor is gekoppeld aan een 9G-TRONIC negentraps automaat en 4MATIC permanente vierwielaandrijving.

AutoCoach