23 juni 2015
Mercedes-Benz GLC
Nieuws

Mercedes-Benz GLC

Doutzen Kroes schittert met Mercedes-Benz GLC

23 juni 2015 - Mercedes-Benz heeft de voorjaar/zomer 2016 modecampagne en film bekendgemaakt. Het brein achter de campagne is de Franse moderedacteur en stylist Carlyne Cerf de Dudzeele (CCD). De modecampagne "Hybrid by Nature" verbindt Doutzen Kroes met de GLC 350e.

Op zoek naar een Mercedes-Benz GLC 250 4Matic?
bynco heeft er 6 vanaf € 43.675,-

Mercedes-Benz GLC 250 4Matic

Carlyne Cerf de Dudzeele had twee sterren voor de camera. De eerste is Doutzen Kroes, een krachtige en zeer 21e eeuwse expressie van schoonheid. Het Nederlandse supermodel en milieuverantwoorde moeder-van-twee was het eerste model ooit dat in één maand tijd op de cover van vier internationale edities van Vogue magazine schitterde. Voor de voorjaar/zomer 2016-campagne van Mercedes-Benz wordt Doutzen neergezet als een zorgeloos icoon van kracht en geluk.

Mercedes-Benz GLC

Doutzen's co-star is de Mercedes-Benz GLC 350e 4MATIC. Dankzij de PLUG-IN HYBRID aandrijving kan de GLC 350e tot 34 kilometer volledig elektrisch en emissievrij rijden. Die eigenschap past bij het duurzame thema van de modecampagne. "Doutzen Kroes en de Mercedes-Benz GLC Plug-In Hybrid hebben niet alleen hun wondermooie verschijning met elkaar gemeen; ook het duurzame bewustzijn verbindt de twee met elkaar in onze nieuwe modecampagne 'Hybrid by Nature'. Allebei staan ze voor duurzaamheid, wat nooit een saai of  moraliserend onderwerp is, maar onderdeel vormt van onze levensstijl en ons begrip van moderne luxe. CCD laat beide karakters op een ongeëvenaarde wijze terugkomen in een exclusieve glamourstijl", verklaart Dr. Jens Thiemer, Vice President Marketing bij Mercedes-Benz Personenauto's.

"Ik ben echt trots om het nieuwe gezicht van de Mercedes-Benz GLC PLUG-IN HYBRID te mogen zijn", verklaarde Doutzen op de set. "Zoals je ziet is het een prachtige auto en ik waardeer het dat deze auto milieuverantwoord is, net als ikzelf! Ik ben me er altijd van bewust de kraan niet te lang open te laten staan en ik sta er bij stil hoe ver ik rijd. Hoewel ik houd van autorijden, vind ik het ook belangrijk om stil te staan bij het milieu. Daarom past deze auto ook zo perfect bij mij." Over de samenwerking met CCD vergvolgt ze: "Carlyne is eveneens een perfecte match voor deze shoot, we kennen elkaar al heel lang en hebben zoveel plezier samen! Ik denk dat we deze campagne samen uitstekend tot leven laten komen."

Op de set licht Cerf de Dudzeele haar visie toe: "Ecovriendelijkheid hoeft niet altijd saai te zijn, het kan ook luxe uitstralen. Ik vind dat Doutzen, Mercedes-Benz en onze samenwerking op alle vlakken luxe en betoverend zijn, en daar houd ik van."

Mercedes-Benz GLC

Het project met Carlyne Cerf de Dudzeele is Mercedes-Benz' 17e modecampagne. De autofabrikant begon deze traditie ooit om haar samenwerking met meer dan 50 internationale mode-evenementen wereldwijd te onderstrepen. Designers waar Mercedes-Benz eerder mee samenwerkte zijn onder andere Mario Testino, Collier Schor, Terry Richardson, Tilda Swinton, Karlie Kloss en Joan Smalls.

De afgelopen 20 jaar heeft Mercedes-Benz zichzelf wereldwijd opgeworpen als partner van diverse mode-events. Momenteel is het merk betrokken bij meer dan 50 modeplatforms in ruim 50 landen. Voorbeelden zijn de Mercedes-Benz Fashion Weeks in Peking, Madrid, Amsterdam, Tokio, Istanbul en Berlijn, evenals het vermaarde "Festival International de Mode et de Photographie" in Hyères. Het concern heeft de parallellen tussen exclusieve auto's en hoogkwalitatieve modecollecties al in een vroeg stadium onderkend, omdat in beide werelden passie, stijl, innovatief design, de fijnste materalen en een technische verwevenheid van die elementen de basisingrediënten voor succes zijn. Daarom heeft Mercedes-Benz de afgelopen twee decennia tal van mode-events wereldwijd ondersteund, waarbij het merk zich vooral toelegt op het promoten van getalenteerde nieuwe designers.

AutoCoach