24 juli 2003

Mercedes-Benz E-klasse Combi

Mercedes-Benz E-klasse AMG

24 juli 2003 - De Mercedes-Benz E 55 AMG Combi onderscheidt zich van de gewone E-klasse door zijn veelzijdigheid en zijn uitzonderlijke prestaties. De belangrijkste kenmerken: 350 kW (476 pk) vermogen, 700 Nm koppel en maximaal 1950 liter laadruimte. De prestaties komen uit een AMG V8-motor met compressor en 5,5 liter cilinderinhoud. Deze motor biedt de nieuwe E 55 AMG Combi 34 procent meer vermogen en 32 procent meer koppel dan zijn voorganger, die nog was voorzien van een atmosferische V8-motor.

Qua prestaties kan de Mercedes-Benz E 55 AMG Combi zich meten met krachtige sportwagens. De acceleratie van 0-100 km/u verloopt in 4,8 seconden, terwijl de topsnelheid elektronisch is afgeregeld op 250 km/u. De vijftraps automatische transmissie met AMG SPEEDSHIFT-schakeling op het stuurwiel en een handmatig schakelprogramma zorgt voor dynamisch rijgedrag.

Mercedes-Benz E-klasse Combi

Het remsysteem en de wielophanging kenmerken zich door innovaties. Grote zelfventilerende schijfremmen in combinatie met Sensotronic Brake Control (SBC). Het AMG-sportonderstel AIRMATIC DC met het actieve dempingssysteem (ADS II) omvat nieuwe veerpoten met een kleinere luchtinhoud en dikkere stabilisatoren. Met een druk op de knop kan de bestuurder de veer- en dempingskarakteristieken instellen, van comfortabel via normaal tot sportief.

Aan de buitenkant maakt de Mercedes-Benz E 55 AMG Combi al duidelijk dat hij tot de AMG-familie behoort. De auto beschikt over de AMG-carrosseriestyling met de opvallende voorbumper met grote luchtinlaatopeningen, de zijskirts en de achterbumper met zwarte afwerking. Het AMG-sportuitlaatsysteem met twee dubbele ovale eindstukken en de dubbelspaaks 18-inch AMG-velgen versterken het sportieve karakter nog meer. Het interieur heeft AMG-sportstoelen met een combinatie van luxe nappa- en nubuckleer die in drie kleurencombinaties te verkrijgen zijn. Onder de noemer EASY-PACK valt de dynamisch in te delen laadruimte van de Mercedes-Benz E 55 AMG Combi, met een volume tot 1950 liter en tal van extra voorzieningen.

Mercedes-Benz E-klasse Combi
Wittebrug
KwikFit