13 maart 2019
Mercedes-Benz CLA

Mercedes-Benz CLA Coupe

Mercedes-Benz CLA Coupe vanaf nu te bestellen

Autozine
13 maart 2019 | De nieuwe Mercedes-Benz CLA Coupé combineert sportiviteit en design met intelligente technologie. Naast een unieke vormgeving beschikt dit designerstuk over de volgende generatie Mercedes-Benz User Experience (MBUX) met interieurassistent en vele individualiseringsmogelijkheden. De prijzen beginnen bij 37.466 euro inclusief BTW, BPM en kosten rijklaarmaken voor de CLA 180 met 100 kW / 136 pk, 200 Nm en een handgeschakelde zesversnellingsbak (brandstofverbruik gecombineerd: 5,7-5,5 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 130-125 g/km). De CLA staat in mei 2019 in de showroom.

Op zoek naar een Mercedes-Benz CLA?
bynco heeft er 2 vanaf € 30.900,-

Mercedes-Benz CLA

De combinatie van frameloze portieren en een langgerekte taillelijn geeft de nieuwe CLA Coupé zijn unieke karakter. Het markante front helt naar voren over ('shark nose'), met daarboven een lange motorkap met twee powerdomes. De uitgebouwde wielkasten en de grote spoorbreedte onderstrepen de dynamiek en geven de auto een sportieve uitstraling.

Mercedes-Benz CLA

Het dashboard wordt gekenmerkt door grote displays die niet overkapt zijn. Het interieur biedt een intuïtief te bedienen user interface voor het multimediasysteem MBUX. Het systeem kan worden geïndividualiseerd, uitgebreid en aan de wensen van de bestuurder worden aangepast. Dit maakt de bediening van tal van comfort- en assistentiesystemen een stuk eenvoudiger. Diverse comfort- en MBUX-functies kunnen nog comfortabeler en intuïtiever worden aangestuurd doordat de MBUX-interieurassistent bewegingen herkent. De MBUX-interieurassistent is onderdeel van het MBUX-innovatiepakket.

Prijzen van de nieuwe Mercedes-Benz CLA Coupé (inclusief BTW, BPM en kosten rijklaarmaken):

  • CLA 180 € 37.466
  • CLA 200 € 39.613
  • CLA 220 € 44.019
  • CLA 220 € 48.347
  • CLA 250 € 47.891
  • CLA 250 4MATIC € 52.219
  • CLA 180 d € 40.181

De individualisering van de CLA Coupé begint met de uitrustingslijn Style Plus. Deze uitrustingslijn heeft verchroomde uitlaatsierstukken en is voorzien van een horizontale chromen raamlijst. Tevens is de uitrustingslijn Style Plus voorzien van 17 inch lichtmetalen velgen en LED high performance koplampen.

Tot de uitrustingslijn Progressive behoren 18 inch lichtmetalen velgen, een met leder bekleed multifunctioneel sportstuur, comfortstoelen met verstelbare zittinghoek en zittingdiepte alsmede een achterbankleuning die in de verhouding 40:20:40 kan worden neergeklapt. Aan de buitenzijde is de Progressive te herkennen aan de zichtbare uitlaatsierstukken en de decente chroomlijst op de voor- en achterskirt.

Voor een sportieve uitstraling vanbinnen en vanbuiten zorgt de AMG Line met 18 inch lichtmetalen AMG-velgen, AMG-voorskirt, AMG-achterskirt en AMG-dorpelverbreders, high-performance led-koplampen, sportstoelen, met nappaleder bekleed multifunctioneel sportstuur, sierdelen in licht dwarsgeslepen aluminium en - bij de krachtiger motorvarianten - een sportieve motorsound. De AMG Line is tevens voorzien van het verlaagde comfortonderstel en DIRECT STEERING met variabele overbrenging.

In het eerste jaar wordt de nieuwe CLA ook als Edition 1 aangeboden, in alle motorvarianten. Dit gelimiteerde speciale model is gebaseerd op de AMG Line. Tal van optische accenten in zowel het exterieur als het interieur benadrukken zijn exclusiviteit. De Edition 1 bevat onder andere high-performance led-koplampen, 19 inch lichtmetalen AMG-velgen met oranje velgranden, sportstoelen en het nightpakket met talrijke hoogglanzend zwarte sierelementen en, bij de Edition 1, oranje accenten.

In het interieur is de Edition 1 voorzien van oranje contrastsiernaden op het dashboard, de sportstoelen, de armsteunen, de bovenkant van de portieren en de vloermatten. Sfeerverlichting met 64 kleuren behoort tot de standaarduitrusting. Speciale sierdelen met opschrift 'Edition 1' benadrukken de exclusiviteit. De Edition 1 is leverbaar in de lakkleuren poolwit, nachtzwart, kosmoszwart, mountaingrijs en designo mountaingrijs magno.

De nieuwe CLA Coupé beschikt over moderne rijassistentiesystemen met coöperatieve ondersteuning. Tot de standaarduitrusting behoren bijvoorbeeld de actieve spoorassistent en de actieve remassistent. Het rijassistentiepakket omvat de volgende systemen: actieve afstandsassistent DISTRONIC; routegebaseerde snelheidsaanpassing; actieve stuurassistent; actieve snelheidslimietassistent; actieve remassistent met kruisingsfunctie; uitwijk-stuurassistent; actieve rijbaanwisselassistent; actieve noodstopassistent; actieve dodehoekassistent; PRE-SAFE® PLUS.

Voor het eerst kan de CLA Coupé in bepaalde rijsituaties semi-autonoom rijden. De actieve afstandsassistent DISTRONIC en de actieve stuurassistent (onderdeel van het rijassistentiepakket) ondersteunen de bestuurder nog beter bij het aanhouden van een veilige afstand en het besturen van de auto; de snelheid kan nu ook bij bochten, kruisingen en rotondes automatisch worden aangepast.

Naast de PRE-SAFE-functies die deel uitmaken van het rijassistentiepakket is het PRE-SAFE-systeem ook afzonderlijk leverbaar. Het PRESAFE-systeem benut de tijd die beschikbaar is voorafgaand aan een aanrijding. Tal van maatregelen verminderen de krachten die op de inzittenden worden uitgeoefend. Dit omvat ook het innovatieve systeem PRE-SAFE Sound. Dit bereidt het menselijk gehoor voor op het verwachte geluid van de botsing wanneer er een aanrijding dreigt.

Voor extra comfort in het interieur zorgt het ENERGIZING-comfortprogramma, dat diverse comfortsystemen in de auto met elkaar verbindt. De intelligente adviezen via de ENERGIZING COACH in het ENERGIZING-pakket plus zijn compleet nieuw. Het ENERGIZING-comfortprogramma gebruikt de airconditioning, de stoelen (verwarming, ventilatie, massage), de verlichting en het audiosysteem om een wellnessomgeving te creëren die is afgestemd op de stemming of de behoefte van de bestuurder. Het ENERGIZING-pakket kan de bestuurder niet alleen ontspannen, maar ook gericht energie geven, om langer fit te blijven tijdens het rijden. Afhankelijk van de uitrustingslijn omvat het pakket de automatische airconditioning THERMOTRONIC, het Advanced sound system, multicontourstoelen met massagefunctie voor de bestuurder en voorpassagier, stoelverwarming voor de bestuurder en voorpassagier alsmede sfeerverlichting.

AutoCoach
Mercedes CLA 45 AMG nu te bestellenMercedes CLA 45 AMG nu te bestellen
13 november 2019
Mercedes-AMG introduceert CLA 35 4MATICMercedes-AMG introduceert CLA 35 4MATIC
9 april 2019
Mercedes introduceert nieuwe CLA CoupeMercedes introduceert nieuwe CLA Coupe
8 januari 2019
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum