16 april 2015
 

McLaren 570S

McLaren 570S beleeft Europese premiere op AutoRAI

Autozine
16 april 2015 | De allernieuwste McLaren, de 570S, is over enkele dagen voor het eerst in Europa te zien op de AutoRAI in Amsterdam. De 570S staat er van 17 tot en met 19 april. De nieuwe McLaren is twee weken geleden onthuld in New York en is in Amsterdam voor het eerst te zien in Europa. In november dit jaar zal het model ook te zien zijn in de showroom van Louwman Exclusive in Utrecht, de enige Nederlandse vertegenwoordiger van het Britse sportwagenmerk.
 

De McLaren 570S kost in Nederland € 231.196,- inclusief btw/bpm. Via Louwman Exclusive Finance (LEF) is ook leasen mogelijk, dat kan vanaf € 1.484,- per maand.

McLaren

Voor het eerst gebruikt McLaren 'superformed' aluminium carrosseriedelen, die een complexer design mogelijk maken en bijdragen aan gewichtsbesparing. De Sports Series is de enige modellenlijn in het sportwagensegment met een volledig koolstofvezel chassis

De 570S heeft een 3,8 liter twinturbo V8-motor met 570 pk en 600 Nm, dertig procent van de componenten zijn speciaal voor de 570S ontwikkeld. Voor het eerst is er een stop-startsysteem gemonteerd in een McLaren voor een lager verbruik tijdens stadsritten en minder CO2-uitstoot. Standaard is een geoptimaliseerde schakelmomenten voor de zeventraps SSG-versnellingsbak met 'Cylinder Cut'-technologie.

De 570S heeft een pk-gewichtsverhouding van 434 pk per 1.000 kg. Dat zorgt voor prestaties als 0-100 km/u in 3,2 seconden en 0-200 km/u in 9,5 seconden.De Performance Traction Control met speciaal ontwikkelde McLaren software belooft maximale controle in extreme situaties.Nieuw ontwikkelde wielophanging met actieve schokdempers en anti-rollbars geeft de bestuurder meer betrokkenheid en rijplezier op zowel de openbare weg als het circuit.

McLaren

Met de komst van de 570S is het modellenprogramma van McLaren verder uitgebreid. De nieuwe Sports Series is de derde modellenlijn, naast de Super Series en de Ultimate Series. De Super Series bestaat uit de 650S Coupe en Spider en de onlangs geïntroduceerde 675LT. De McLaren Ultimate Series bestaat uit de hypercars McLaren P1TM en P1 TM GTR.  Louwman Exclusive heeft als een van de weinige McLaren-partners en P1 beschikbaar.

McLaren wordt in Europa in 11 landen door 19 dealers vertegenwoordigd. In Nederland is Louwman Exclusive in Utrecht importeur en de enige officiële dealer van het merk.  Naast nieuwe McLarens zijn in de showroom langs de A2 ook diverse gebruikte modellen van het sportwagenmerk te bewonderen.