24 februari 2005
Maybach Maybach

Maybach Maybach

Nieuwe motor voor Maybach 57 S

Autozine
24 februari 2005 | De nieuwe Maybach 57 S (de "S" staat voor "Special") beleeft zijn premiere tijdens de 75e editie van de Autosalon van Geneve. De Maybach 57 S is een krachtiger en verder gepersonaliseerde uitvoering van de Maybach 57 limousine. Hiermee komt Maybach tegemoet aan de vraag van klanten naar nog hogere prestaties en dynamischer rijgedrag. De zesliter V12 biturbo-motor, die is ontwikkeld in samenwerking met Mercedes-AMG, zorgt ervoor dat de auto accelereert van 0-100 km/u in vijf seconden.
 

De nieuwe twaalfcilindermotor heeft een cilinderinhoud van zes liter en levert een vermogen van 450 kW (612 pk) dankzij biturbo-technologie en tussenkoelers met waterkoeling. Tussen de 2.000 en 4.000 omw./min. levert de motor een koppel dat elektronisch begrensd is op 1.000 Nm.

Maybach Maybach

Bij de aanpassingen van het onderstel (remmen/wielophanging) zijn de technici van Maybach erin geslaagd om verschillende wensen van klanten te vervullen. Zo brengt het onderstel op een betrouwbare manier het vermogen en de trekkracht van de auto op de weg, terwijl de voor Maybach kenmerkende mate van rijcomfort onaangetast blijft.

Aan de buitenzijde onderscheidt de auto zich door een aantal stijlkenmerken, die passen bij zijn dynamische verschijning. Zo is de carrosserie uitgevoerd in speciaal zwart of zilver, kleuren die uitsluitend zijn voorbehouden aan de 57 S. De voorzijde is voorzien van een nieuw vormgegeven grille en de auto is uitgerust met 20 inch multispaaks wielen. Aan de achterzijde geven het achterpaneel en de twee geintegreerde en nieuw vormgegeven uitlaatpijpen een indruk van de prestaties waartoe de auto in staat is.