23 februari 2009

Maserati GranTurismo

Maserati GranTurismo S Automatic debuteert in Geneve

23 februari 2009 - Trouw aan Maserati's belofte om op iedere belangrijke autoshow een nieuw model te onthullen zal de GranTurismo S Automatic zijn première beleven tijdens de komende Salon van Genève. De nieuwe Maserati GranTurismo S Automatic is uitgerust met een 4.7-liter V8 motor die 440 pk (323kW) levert bij 7.000 tpm. Het maximum koppel bedraagt 490 Nm bij 4.750 tpm.

Het belangrijkste nieuws is de combinatie van de automatische transmissie met de meest krachtige 'wet sump' Maserati V8 in de GranTurismo. Deze was tot nu toe alleen leverbaar met een 4,2 liter motor met automaat en de 4,7 liter met elektronische aangestuurde versnellingsbak. Dankzij de combinatie van de 323 kW uit de krachtige 4.7 liter V8 motor en de soepel schakelende ZF automatische zesversnellingsbak belooft de Maserati GranTurismo S Automatic het originele granturismo concept terwijl tegelijkertijd topprestaties zouden worden geleverd.

Maserati Gran Turismo

Het zogenaamde "Skyhook" wielophangingsysteem is voorzien van instelbare schokdempers. De passieve veiligheid wordt verhoogd door de introductie op de GranTurismo reeks van een nieuwe generatie passagiersairbag met de Low Risk Deployment functionaliteit.

Maserati Gran Turismo

De consequente lijn van het onmiskenbare design van alle Maserati's wordt doorgetrokken naar de Maserati GranTurismo S Automatic die enkele duidelijke stilistische verschillen heeft die hem onmiddellijk herkenbaar maken. Zoals de nieuwe mini-skirts onder de portieren die zodanig zijn vormgegeven dat de dynamiek van het zijprofiel en de nieuwe 20 inch wielen met 'Drietand' design beter uitkomen.

Maserati Gran Turismo

De uitrusting aan boord van de auto voor de bestuurder en de drie passagiers wordt uitgebreid met Bluetooth Wireless Technology en de optioneel leverbare Ipod interface, in aanvulling op het Maserati Multi Media Systeem.

Wittebrug
XLLease