27 februari 2013
 

Maserati Gran Turismo

Maserati Granturismo MC Stradale debuteert in Geneve

Autozine
27 februari 2013 | De vierpersoons Maserati Granturismo MC Stradale debuteert in Genève. Net als de voorgaande tweepersoons uitvoering is de nieuwe vierpersoons GranTurismo MC Stradale geïnspireerd op de raceversie uit het Maserati Trofeo-kampioenschap.
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
 

De nieuwe esthetische exterieurkenmerken, met hun duidelijke racetrekken, worden geaccentueerd door de nieuwe koolstofvezel motorkap, die is voorzien van een belangrijke centrale luchtinlaat, door de twee uitlaten aan de achterzijde en de nieuwe gesmede 20 inch lichtmetalen velgen. De nieuwe GranTurismo MC Stradale heeft een interieur met vier comfortabele stoelen en een ontwerp met nieuwe materialen en stijl.

Maserati Gran Turismo

Onderhuids monteert Maserati de 460 pk sterke, atmosferische 4.7 liter V8 motor die debuteerde in de GranTurismo Sport en die nu, als onderdeel van de nieuwe GranTurismo MC Stradale, beschikbaar is voor de complete 4,7 liter GranTurismo-reeks. Gekoppeld aan de MC Race Shift 6-traps elektronisch geschakelde versnellingsbak levert deze motor een topsnelheid van 303 km/u.

De veiligheid van de auto wordt gegarandeerd door de carbonkeramische schijfremmen van Brembo. In lijn met de filosofie van Maserati profiteert de nieuwe GranTurismo MC Stradale maximaal van alle inspanningen die Maserati zich voor het vorige model heeft getroost op het gebied van brandstofbesparing en emissiebeperking.

Maserati Gran Turismo