21 februari 2011
 

Maserati Gran Cabrio

Vernieuwde Maserati GranCabrio in Geneve

Autozine
21 februari 2011 | De vernieuwde Maserati GranCabrio debuteert tijdens de komende Autoshow van Genéve. De auto belooft meer rijplezier bieden dankzij een verbeterde voertuigdynamiek, meer motorvermogen, een efficiënt en scherp reagerende motor en geoptimaliseerde overbrengverhoudingen van de versnellingsbak.

Met de GranCabrio Sport krijgt de GranCabrio-modelreeks naast de GranTurismo S en de Quattroporte Sport GT S ook de beschikking over de krachtiger en brandstofbesparende versie van Maserati's aluminium 4.7-liter V8, gekoppeld aan de automatische zesversnellingsbak van ZF.

Maserati Gran Cabrio

Deze motor levert in deze configuratie 331 kW (450 pk) en heeft een koppel van 510 Nm bij maximaal toerental. Maserati's "Friction Reduction Program" zorgt ervoor dat de krachtbron van de GranCabrio Sport razendsnel reageert op de geringste acties van de bestuurder, waarbij een vermindering van 6% van het brandstofverbruik is gerealiseerd. De topsnelheid van de GranCabrio Sport is 285 km/u.

De zesversnellingsbak is voorzien van de supersnelle MC Auto Shift software en is voor de GranCabrio Sport ontwikkeld op basis van de versie in de Quattroporte Sport GT S. De MC Auto Shift belooft een optimaal functioneren van de versnellingsbak.

Ook de handlingkarakteristiek is verbeterd door een geüpgrade en herziene versie van het Skyhook active-suspension systeem, nu met een sportafstelling, en de toepassing van gegoten, gegroefde en geperforeerde dual-cast remschijven.

Uiterlijk kenmerkt de GranCabrio Sport zich door een meer uitgesproken uitstraling. Die begint met de zwarte grille en een Drietand met rode accenten. De koplampen hebben nu een zwarte achtergrond met een witte buitenrand. De hoeksplitters vóór en de nieuw vormgegeven side skirts zijn uitgevoerd in de carrosseriekleur.

Maserati Gran Cabrio

De GranCabrio Sport wordt leverbaar met een voor Maserati nieuwe kleur: Rosso Trionfale geïnspireerd op de rode Italiaanse nationale kleur die werd gebruikt voor de race-Maserati's uit de jaren vijftig. Juan Manuel Fangio won in 1957 zijn vijfde F1 wereldtitel aan het stuur van een rode Maserati 250F.

De GranCabrio Sport zal vanaf de zomer van 2011 leverbaar zijn in alle 62 markten waar Maserati is vertegenwoordigd.

Debuut voor vernieuwde Maserati GTDebuut voor vernieuwde Maserati GT
29 juni 2017
Debuut voor Maserati GranCabrio MCDebuut voor Maserati GranCabrio MC
24 september 2012
Maserati GranCabrio Fendi op IAAMaserati GranCabrio Fendi op IAA
23 augustus 2011
Maserati GranCabrio debuteert op IAAMaserati GranCabrio debuteert op IAA
24 augustus 2009
 

Info

Techniek

Prijs

Forum