23 augustus 2011
 

Maserati Gran Cabrio

Maserati GranCabrio Fendi debuteert op IAA

Autozine
23 augustus 2011 | De Maserati GranCabrio Fendi 'designed by Silvia Venturini Fendi' is ontstaan uit een samenwerking tussen de twee iconische 'made in Italy' merken die gezamenlijke tradities koesteren. De Maserati GranCabrio Fendi wordt in september 2011 geïntroduceerd op de Frankfurt Motor Show.

De Maserati GranCabrio Fendi wordt vervaardigd in het historische hoofdkantoor van Maserati in Modena, uit exclusieve materialen die in diverse kleuren speciaal voor dit project zijn gecreëerd. De drielaagse carrosseriekleur, Grigio Fiamma Fendi genaamd, is een donkergrijze lak met een oplichtende gouden schittering aan het oppervlak.

Maserati Gran Cabrio

De Pergamena Fendi houtafwerking in het interieur loopt over de breedte van het dashboard door in de portieren en komt ook terug op de bovenkant van de versnellingspook, alle in het iconische Fendi geel, net als de remklauwen en de geborduurde gele drietandemblemen op de hoofdsteunen.

Het onmiskenbare dubbele F-embleem van Fendi voegt een sterk kenmerk aan de GranCabrio toe. Het is terug te vinden op de stoelen, in het hart van de 19 inch Trident lichtmetalen wielen en op de dorpels.

Cuoio Romano, Fendi's meest prestigieuze leersoort uit de Selleria-lijn, is gebruikt voor details als de cover boven het instrumentarium, voor de versnellingspook en voor de profielen van de vloermatten. Het komt tevens terug in de Limited Edition Travel Set, een bijpassende bagage- en accessoireset.

Maserati Gran Cabrio

Silvia Venturini Fendi's speciaal vervaardigde logo bekrachtigt de samenwerking. Een zilveren, ovaal typeplaatje waarin de Maserati-drietand, het Fendi-logo en een vijfcijferig serienummer (vijf is een iconisch getal voor Fendi) zijn gegraveerd, bevindt zich op het dashboard, vóór de passagiersstoel, en op de zijkanten van het van zwarte stof voorziene neerklapbare dak.

IkWilVanMijnAutoAf
Debuut voor vernieuwde Maserati GTDebuut voor vernieuwde Maserati GT
29 juni 2017
Debuut voor Maserati GranCabrio MCDebuut voor Maserati GranCabrio MC
24 september 2012
Vernieuwde Maserati GranCabrio in GeneveVernieuwde Maserati GranCabrio in Geneve
21 februari 2011
Maserati GranCabrio debuteert op IAAMaserati GranCabrio debuteert op IAA
24 augustus 2009
 

Info

Techniek

Prijs

Forum