4 december 2006
 

Lotus Exige

Lotus introduceert Sport Exige Cup 255

Autozine
4 december 2006 | Lotus Sport, de autosportdivisie van Lotus Cars Ltd, heeft tijdens de Essen Motor Show de nieuwe Lotus Sport Exige Cup 255 onthuld. De 1.796 cc krachtbron met supercharger en intercooler in de nieuwe 2007-versie van de Cup Exige levert nu 255 pk en is gekoppeld aan een handgeschakelde zestraps close ratio versnellingsbak. De Lotus Sport Exige Cup 255 is in Nederland per direct leverbaar via Van der Kooi Sportscars. De prijs bedraagt Eur 89.995,-.
KwikFit
 

Kenmerkend voor de Lotus Sport Exige Cup 255 zijn de verbeterde motorprestaties dankzij het hogere vermogen en koppel, waarmee de nieuwe Cup Exige zich onderscheidt als een echte circuitracer. De voornaamste redenen voor het toegenomen motorprestaties zijn het nieuwe brandstofinlaatsysteem en de nieuwe scoop op het dak, die extra veel lucht naar de grotere intercooler stuwt. Bovendien heeft de Sport Exige Cup 255 een nieuw visueel ontwerp gekregen, waardoor hij direct herkenbaar is.

Lotus Exige

Gewichtsbesparing is bij Lotus traditioneel gezien van doorslaggevend belang. Met 950 kg is de Cup Exige al een vedergewicht, maar dankzij het toegenomen vermogen, van 240 naar 255 pk bij 8.000 toeren per minuut, is de vermogen/gewichtverhouding verbeterd. Bovendien beschikt de Cup-versie over een aerodynamicapakket, met 40 kg extra neerwaartse druk bij 160 km/u, waardoor de Sport Exige bij hoge snelheden beter aan het asfalt kleeft. Dankzij de toegenomen motorprestaties bereikt de Lotus Sport Exige Cup 255 een topsnelheid van 260 km/u, sprint hij vanuit stilstand in 3,9 seconden van 0-100 km/u en accelereert hij in 9,8 seconden van 0-160 km/u.

Naast de krachtigere motor is de Cup-versie van de Lotus Exige uitgerust met een lange lijst extra's die hem bij uitstek ook geschikt maken voor circuitgebruik. Zo beschikt de Lotus Sport Exige Cup 255 standaard over LTS gecodeerde Yokohama A048R banden, 308 mm geperforeerde en geventileerde remmen voor (282 mm geperforeerd en geventileerd achter) met 4-zuiger remzadels, een opgewaardeerd remsysteem met Pagid RS14 remblokken, verstelbare schokbrekers en anti-roll bar, de nieuwste FIA 6-punts rolkooi en sportstoelen voor de bestuurder en passagier.

De optielijst concentreert zich nog meer op het gebruik van de auto op het circuit en omvat onder andere slickbanden, een FIA goedgekeurde Recaro/Lotus Sport bestuurderstoel, een FIA goed-gekeurde 70 liter fuel cell, een roestvrijstalen Level Two sportuitlaat met de-cat pijp, een dog versnellingsba* en een Lotus Sport limited slip differentieel (veel hiervan alleen toegestaan voor circuit-gebruik en onder speciale condities).

Lotus Exige

De nieuwe Lotus Sport Exige Cup 255 is met onmiddellijke ingang via Van der Kooi Sportscars leverbaar. De prijs voor Nederland bedraagt EUR 89.995,- inclusief BTW/BPM.