24 oktober 2005
Lotus Elise II

Lotus Elise II

Lotus introduceert Limited Edition van Elise: Sports Racer

24 oktober 2005 | De Britse sportwagenfabrikant Lotus brengt met de Sports Racer een gelimiteerde versie van de Elise op de markt, voorzien van opvallende striping. Zeer opvallend is de versie in de kleur Arden Red met een strepenschema van drie witte strepen in lengterichting. Ook is een Sports Racer verkrijgbaar in de kleur Night Blue met twee witte strepen en de spiegels ook in de kleur wit. Wereldwijd zullen 199 exemplaren in deze serie leverbaar zijn.

"Dat zijn er niet zo veel, helemaal niet omdat deze Elise wereldwijd op de markt wordt gebracht, maar uiteraard zullen wij zo'n Sports Racer naar Nederland halen", aldus Willem van der Kooi van Van der Kooi Sportscars, de officiele distributeur van Lotus in Nederland.

Lotus Elise II

Afhankelijk van de gekozen kleur worden de stoelen afgewerkt met stiksels in dezelfde kleur. Ook worden de hoofdsteunen voorzien van een ingeweven Sports Racer logo en bevindt zich aan de binnenzijde een speciale plaat met het exclusieve serienummer van de auto. Aan de buitenkant is deze uitvoering ook te herkennen aan de typeplaatjes op de achterzijde en de twee voorste spatschermen.

Ook technisch doet de Sports Racer zijn naam eer aan. Zo is het onderstel straffer afgesteld, is het pedaalwerk opnieuw ontwikkeld, ligt het rubber op extreem lichtgewicht aluminium velgen en is de oliekoeler vergroot. "En voor de echte sportieveling, en welke Lotus-rijder is dat niet, kan de tractiecontrole worden uitgeschakeld", aldus Willem van der Kooi.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!