3 december 2015
Lexus RX

Lexus RX

Vijf EuroNCAP sterren voor Lexus RX

Autozine
3 december 2015 | De nieuwe Lexus RX is door Euro NCAP beloond met de maximale veiligheidsscore van 5 sterren. De behaalde testresultaten liggen bovendien ver boven het vereiste minimum dat gesteld wordt aan de maximale score. Hiermee is de nieuwe Lexus RX een van de veiligste auto's in zijn klasse.
AutoCoach

Met een score van 79 procent biedt de nieuwe Lexus RX de beste voetgangersbescherming van alle grote premium SUV's die Euro NCAP tot nu toe testte. De overige scores zijn:

Lexus RX
  • 91% voor de bescherming van volwassenen
  • 82% voor de bescherming van kinderen
  • 77% voor de aanwezige veiligheidssystemen ('Safety Assist')

Wat betreft de veiligheid van voetgangers is er een eervolle vermelding voor de bescherming van de benen en het bekken. De bescherming van het hoofd beoordeelt Euro NCAP als goed. De uitzonderlijk hoge score qua voetgangersbescherming is des te opvallender omdat het standaard Pre-Crash System met voetgangersdetectie niet in de beoordeling is meegenomen; dergelijke actieve veiligheidssystemen tellen pas vanaf volgend jaar mee.

Euro NCAP benadrukt dat alle systemen die onder de categorie 'Safety Assist' vallen, op de nieuwe Lexus RX standaard zijn. Dit pakket actieve veiligheidssystemen helpt onder meer botsingen te voorkomen dan wel de gevolgen hiervan te beperken. Het functioneert bij een breed scala aan situaties en kan de auto bijvoorbeeld onder bepaalde omstandigheden volledig tot stilstand brengen indien het een voetganger vóór de auto detecteert. Lexus Safety System+ bestaat uit onder meer:

  • Pre-Crash Safety met Pre-Crash Brake Assist: het eerste systeem maakt gebruik van een camera en een millimeter-golfradar en detecteert andere voertuigen en voetgangers die zich voor de auto bevinden. Zodra een aanrijding dreigt, waarschuwt het de bestuurder. Wanneer de bestuurder remt, zorgt het tweede systeem voor extra remkracht. Reageert de bestuurder niet, dan remt de auto zelfstandig om zo een ongeval te helpen voorkomen dan wel de gevolgen ervan te beperken.
  • Lane Departure Alert en Lane Keeping Assist (LKA): als Lane Departure Alert merkt dat de Lexus RX 450h zich buiten de rijbaan dreigt te begeven zonder dat richting wordt aangegeven, geeft het de bestuurder een visuele waarschuwing. Bovendien gaat het stuurwiel trillen en stuurt de auto licht terug naar zijn oorspronkelijke rijbaan. Indien de Adaptive Cruise Control geactiveerd is functioneert LKA ook bij heel lage snelheden.
  • Sway Warning: detecteert vermoeidheid van de bestuurder en stelt vervolgens voor om een rustpauze te nemen.
  • Road Sign Assist: een camera aan de voorzijde herkent verkeersborden en projecteert deze in het dashboard.
  • Automatic High Beam: schakelt automatisch tussen groot- en dimlicht om op die manier tegemoetkomend verkeer en voertuigen die voor de auto rijden niet te verblinden. Het kan uitgebreid worden met Adaptive High Beam wat een nog betere lichtopbrengst oplevert, doordat het systeem de lichtbundel aanpast z√≥nder direct over te schakelen op dimlicht.

Verder is de nieuwe Lexus RX standaard uitgerust met Blind Spot Monitor, Rear Cross-Traffic Alert. En ook een 360˚ Panoramic View Monitor is standaard.

Lexus RX

De nieuwe Lexus RX is in Nederland als RX450h verkrijgbaar voor prijzen die beginnen bij 69.990 euro.

Op zoek naar een Lexus RX?
bynco heeft er 7 vanaf € 45.304,-

Lexus RX

Vernieuwde Lexus RX kost 76.995 euroVernieuwde Lexus RX kost 76.995 euro
20 september 2019
Lexus vernieuwt RX 450h voor 2020Lexus vernieuwt RX 450h voor 2020
30 mei 2019
Lexus maakt prijzen RX 450hL bekendLexus maakt prijzen RX 450hL bekend
21 maart 2018
Lexus introduceert 450hLLexus introduceert 450hL
30 november 2017
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum