1 april 2015
Lexus RX

Lexus RX

Nieuwe Lexus RX onthuld in New York

Autozine
1 april 2015 | Lexus presenteert de volledig nieuwe RX op de New York International Auto Show. De 4e generatie laat een krachtig en herkenbaar Lexus design zien en een compleet nieuw interieur dat ruimer en luxer is. Daarnaast introduceert Lexus het Lexus Safety System+ op de RX, een uitgebreid pakket actieve veiligheidssystemen dat het veiligheidsniveau op een hoger plan brengt. Ook de Full Hybrid aandrijflijn is vernieuwd. De nieuwe Lexus RX wordt eind dit jaar in de Nederlandse showroom verwacht.

Op zoek naar een Lexus RX?
bynco heeft er 7 vanaf € 45.304,-

Lexus RX

Het krachtige design van de grote SUV trekt ogenblikkelijk de aandacht, niet in de laatste plaats door Lexus' karakteristieke grille. De drievoudige, L-vormige LED koplampen en nieuw vormgegeven mistlampen geven de nieuwe Lexus RX een elegante en futuristische uitstraling. De geprononceerde wielkasten zorgen voor een meer sportieve aanblik.

Lexus RX

De achterste stijlen van de RX zijn gedeeltelijk in zwart uitgevoerd waardoor het lijkt alsof het dak boven de rest van de carrosserie zweeft, een designprimeur voor een Lexus. Samen met de scherpe lijnen die vanaf de voorste wielkasten over de volledige zijkanten lopen en de vloeiende daklijn, oogt de Lexus dynamisch en lijkt de SUV dichter bij de weg te liggen. De nieuw ontworpen 20-inch lichtmetalen wielen onderstrepen de sportieve uitstraling. Omdat de L-vormige achterlichten tot in de zijkanten van de carrosserie doorlopen, ziet de achterzijde er extra breed uit. 

De wielbasis is toegenomen van 2,74 m tot 2,79 m. Met name de passagiers op de achterbank profiteren hiervan; zij beschikken over meer been- en knieruimte. Deze ruimte is zelfs vergelijkbaar met die van de Lexus LS.

Comfort en luxe voeren de boventoon. De bestuurder ziet belangrijke gegevens recht voor zich op een groot Head-Up Display (HUD). Meer gegevens zijn te vinden op het 12,3-inch display, groter dan dat van bijvoorbeeld een iPad.

Lexus RX

Voor de aandrijving biedt Lexus een Full Hybrid aandrijflijn inclusief een verbeterde 3,5-liter Atkinson-V6. Samen met de elektromotoren levert deze benzinemotor een systeemvermogen van meer dan 300 pk. De nieuwe RX is overigens standaard uitgerust met All Wheel Drive (AWD).

Voor meer passieve veiligheid heeft Lexus verbeteringen doorgevoerd aan onder meer de carrosserie van de RX. Het Lexus Safety System+ heeft juist het actieve veiligheidsniveau op een hoger plan gebracht. Dit uitgebreide veiligheidspakket dat gebruikmaakt van een geavanceerde millimeter-golfradar omvat de volgende systemen: 

  • Pre-Collision System (PCS): voorkomt bij bepaalde snelheden kop-staartbotsingen en aanrijdingen met voetgangers.
  • Lane Keeping Assist (LKA): waarschuwt op het moment dat de Lexus RX onbedoeld zijn rijbaan verlaat en stuurt zo nodig bij.
  • Automatic High Beam (AHB): zorgt voor optimaal zicht in het donker zónder voor- en tegenliggers te verblinden. 
  • Dynamic Radar Cruise Control (DRCC): houdt een bepaalde afstand tot de voorligger aan. 

Voor extra veiligheid is de RX uit te rusten met Adaptive High-beam System (AHS), Panoramic View Monitor (PVM) en Blind Spot Monitor (BSM).

Lexus RX

Voor meer rijplezier en stabiliteit en controle in bochten, is het complete onderstel van de RX onder handen genomen. Voor een lichtvoetige wegligging is bovendien de carrosserie versterkt en kreeg het meer stijfheid. Geavanceerde technologieën als Vehicle Stability Control (VSC) en Vehicle Dynamics Integrated Management (VDIM) herkennen mogelijk gevaarlijke situaties en beloven ook dan optimale controle.

All Wheel Drive garandeert dat de RX ook op een slechte of gladde ondergrond optimaal presteert. De nieuwe RX is verder leverbaar met Adaptive Variable Suspension (AVS) dat effect heeft op het stuurgedrag en de schokdemping en waarmee de bestuurder de rijdynamiek van zijn auto zelf kan beïnvloeden. Er komt ook weer een Lexus RX F SPORT Line.

De RX is met ruim 2,1 miljoen units de meest verkochte Lexus in de historie van het merk; 3 van elke 10 verkochte Lexus modellen is een RX.

Lexus RX
AutoCoach
Vernieuwde Lexus RX kost 76.995 euroVernieuwde Lexus RX kost 76.995 euro
20 september 2019
Lexus vernieuwt RX 450h voor 2020Lexus vernieuwt RX 450h voor 2020
30 mei 2019
Lexus maakt prijzen RX 450hL bekendLexus maakt prijzen RX 450hL bekend
21 maart 2018
Lexus introduceert 450hLLexus introduceert 450hL
30 november 2017
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum