3 december 2014
Lexus NX

Lexus NX

Vijf EuroNCAP sterren voor Lexus NX

Autozine
3 december 2014 | Lexus' nieuwe hybride mid-sized crossover, de NX 300h, krijgt van het onafhankelijke veiligheidsinstituut Euro NCAP de maximale score van 5 sterren voor zijn veiligheidsniveau. De crashtest kent vier belangrijke aandachtsgebieden: de bescherming van volwassenen, kinderen en voetgangers én de werking van aanwezige veiligheidssystemen. Bij dit laatste onderdeel beoordeelt Euro NCAP in hoeverre deze systemen aanrijdingen en verwondingen helpen te voorkomen.

Op zoek naar een Lexus NX?
bynco heeft er 2 vanaf € 30.195,-

Lexus NX

Bij de bescherming van volwassenen benadrukt Euro NCAP dat de Lexus NX 300h het maximum aantal punten heeft behaald bij de zij-crashtest en dat de auto 'goede bescherming biedt aan die delen van het lichaam die tijdens een aanrijding extra veel te verduren krijgen'. Bovendien biedt de Lexus NX volgens EuroNCAP 300h een zeer adequate bescherming tegen whiplash.

Lexus NX

Tijdens de crashtests die bedoeld zijn om de bescherming van kinderen vast te stellen, scoorde de Lexus NX 300h goed met de bescherming van kleine kinderen; van zowel 18 maanden als van drie jaar oud. En wat de bescherming van voetgangers betreft, scoort de Lexus NX 300h volgens Euro NCAP ook prima.

Ook met het laatste onderdeel, 'veiligheidssystemen', overtuigt de Lexus NX 300h bij EuroNCAP. Vooral dankzij zaken als Pre-Crash Safety System, Lane Keep Assist, Adaptive High Beam, Blind Spot Monitor, 360O Panoramic View Monitor, een herinneringssignaal voor het dragen van de gordels voor- en achterin, en de snelheidsbegrenzer luidt het oordeel van Euro NCAP dat de NX 300h ook op dit vlak uitstekend presteert.

Nieuwe vloermatten voor de Lexus NX?
Dat kan! Vanaf € 45,-
Just Carpets.nl

Fotoserie Lexus NX onderscheidenFotoserie Lexus NX onderscheiden
26 juni 2018
Lexus NX nu ook als 300h Sport EditionLexus NX nu ook als 300h Sport Edition
24 mei 2018
Lexus NX ondergaat facelift voor 2017Lexus NX ondergaat facelift voor 2017
9 november 2017
Lexus NX krijgt wielen van ijsLexus NX krijgt wielen van ijs
21 december 2015
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum