21 december 2015
Lexus NX

Lexus NX

Lexus NX krijgt wielen van ijs

Autozine
21 december 2015 | Lexus geeft rijden op ijs een compleet nieuwe betekenis: als eerste ter wereld slaagde het merk erin een complete set velgen en banden te vervaardigen van bevroren water. Na verblijf van vijf dagen in een koelcel bij min 25 graden Celsius werden ze in de praktijk getest.

Op zoek naar een Lexus NX?
bynco heeft er 2 vanaf € 30.195,-

Lexus NX

Lexus ontwikkelde dit project samen met een team vakmensen, gespecialiseerd in het maken van ijssculpturen; ‘Hamilton Ice Sculptors'. Na drie maanden van onderzoeken, ontwerpen en testen was het team klaar met de speciaal vervaardigde ijswielen! Ze werden gemonteerd op een Lexus NX 300h en vervolgens vijf dagen aaneen in een vriescel gezet bij min 25 graden Celsius. Daarna startte de hybride moeiteloos.

Lexus NX

Net als bij de productie van elke Lexus, draait het ook bij het maken van de ijswielen om hoogstaand Craftmanship. De afwerking met de hand is tot op de millimeter nauwkeurig, waarbij de ijsspecialisten beitels en scharpers van Japans staal gebruikten. Zelfs het profiel van de banden is nagemaakt. Kunststof inzetstukken zorgen ervoor dat de wielen aan de Lexus gemonteerd kunnen worden om het gewicht van de NX te dragen.

De Lexus-wielen werden met lasers gescand. Vervolgens werd de vorm exact nagemaakt met behulp van computerdesign, speciale freesmachines en vooral veel handwerk. De speciale LED-verlichting in de wielen benadrukt de uniekheid dit project

Lexus NX
Nieuwe vloermatten voor de Lexus NX?
Dat kan! Vanaf € 45,-
Just Carpets.nl

Fotoserie Lexus NX onderscheidenFotoserie Lexus NX onderscheiden
26 juni 2018
Lexus NX nu ook als 300h Sport EditionLexus NX nu ook als 300h Sport Edition
24 mei 2018
Lexus NX ondergaat facelift voor 2017Lexus NX ondergaat facelift voor 2017
9 november 2017
Lexus toont NX by will.i.am op AutoRAILexus toont NX by will.i.am op AutoRAI
15 april 2015
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum