29 september 2015
Lexus RX

Lexus RX

Nieuwe Lexus RX 450h nu te bestellen

Autozine
29 september 2015 | Lexus is gestart met de orderintake van de volledig nieuwe RX 450h. De prijzen (per 1 januari 2016) beginnen bij 69.990 euro. De hybride aandrijving van de RX 450h is voorzien van een grondig vernieuwde, direct ingespoten 3,5-liter V6 hybride benzinemotor. Het gemiddelde verbruik is vastgesteld (NEDC) op 5,3 l/100 km, met een bijbehorende CO2-emissie van 122 gr/km. Het gecombineerde vermogen bedraagt 230 kW/ 313 pk.
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
 

De Lexus RX 450h is leverbaar in vijf uitvoeringen: RX 450h AWD, Business Line, Luxury Line, F Sport Line en President Line, variërend in prijs van 69.990 tot 91.990 euro (prijzen vanaf 1 januari 2016). Vierwielaandrijving is standaard.

Lexus RX

De standaarduitrusting omvat onder andere een Lexus Navigatie systeem, een automatische transmissie, Adaptive Cruise Control, privacy glass, LED koplampen, elektrische stoelbediening en een uitgebreid alarmsysteem met hellingshoekdetectie.

Lexus RX

Ook standaard op alle uitvoeringen is het Lexus Safety System+. Dit pakket actieve veiligheidssystemen helpt onder andere botsingen te voorkomen dan wel de gevolgen hiervan te beperken. Het functioneert bij een breed scala aan situaties en kan de auto bijvoorbeeld onder bepaalde omstandigheden volledig tot stilstand brengen indien het een voetganger vóór de auto detecteert. Lexus Safety System+ leest verder ook verkeersborden en is voorzien van Lane Departure Alert. Het systeem detecteert eveneens vermoeidheid bij de bestuurder en adviseert indien nodig om een rustpauze te nemen.

Lexus RX

De eerste exemplaren van de nieuwe RX arriveren omstreeks de jaarwisseling bij de Lexus dealer.