31 maart 2015
Land Rover Range Rover

Range Rover

Range Rover aangepast voor modeljaar 2016

Autozine
31 maart 2015 | Land Rover onthult de nieuwe Range Rover SVAutobiography op de New York International Auto Show 2015 en voegt daarmee meer luxe en uitstraling toe. Ook zijn voor het modeljaar 2016 de CO2-emissies van SDV6 Hybrid en SDV8 gereduceerd, waarmee ook de prijs is gedaald. Nieuwe uitrusting en verbeterde details ronden de aanpassingen aan de Range Rover voor 2016 af.

De nieuwe SVAutobiography wordt exclusief gecreëerd in het Special Vehicle Operations (SVO) Technical Centre en onderscheidt zich door unieke exterieurdetails, exclusief premium lederen interieur met unieke afwerkingen, en de nieuwe optie van een 550 pk 5,0-liter V8 Supercharged-motor. Daarmee is de voor het modeljaar 2016 geïntroduceerde SVAutobiography de meest luxueuze en krachtigste in serie gebouwde Range Rover in de succesvolle historie van het model. De nieuwe SVAutobiography is als TDV6 beschikbaar vanaf € 187.650.

Land Rover Range Rover

Voor de eerste keer kunnen klanten van een Range Rover, op de SVAutobiography, duo-tone lak bestellen. Daarbij kan Santorini Black voor het bovendeel van de carrosserie worden gecombineerd met negen kleuren voor het onderdeel. Verder onderscheidt de auto zich door een nieuw ‘RANGE ROVER' woordmerk op motorkap en achterklep, en een unieke grille in Graphite Atlas en Polished Chrome. Auto's met 550 pk V8 Supercharged krijgen vier uitlaten en in Gloss Black gelakte Brembo remklauwen voor.

In het interieur zijn veel van de bedieningselementen gemaakt van massief aluminium, zoals de draaiknop van de transmissiebediening en de pedalen. Ook de middenconsoles voor en achter hebben unieke details. De luxueuze afwerking van het achtercompartiment omvat individuele zitplaatsen, elektrisch uitklapbare werktafeltjes en een koelvak. In de middelste dakstijlen zijn massief aluminium kledinghaakjes geïntegreerd, de stoelrails zijn afgewerkt met aluminium lijsten en de bodem is bedekt met hoogpolig, mohair tapijt voor een gevoel van absolute luxe. Een in leder gebonden handboek en een unieke, gepolijste Autobiography sleutel met unieke afwerking vormen de finishing-touches.

Land Rover Range Rover

Naast de 550 pk V8 Supercharged, is de SVAutobiography ook beschikbaar met de andere voor de Range Rover beschikbare motoren: TDV6, SDV6 Hybrid en SDV8.

Naast de introductie van de SVAutobiograph is de SDV6 Hybrid verbeterd voor lagere CO2-emissies en stoot ook de SDV8, dankzij een geavanceerd Stop/Start-systeem, minder CO2 uit. Dankzij het BPM-voordeel dat hiervan het resultaat is, profiteren uitvoeringen met deze motoren voor modeljaar 2016 van een prijsvoordeel. Verder krijgt de SDV8 nu ook de innovatieve All-Terrain Progress Control.

Land Rover Range Rover
Dutchlease

Andere nieuwe details zijn een verbeterd Surround Camera System met nog scherper beeld, een hogedruk sproeier voor de achteruitrijcamera, een nieuwe handsfree elektrische achterklepbediening en de functie Automatic Access Height, die de auto automatisch laat zakken zodra de auto is geparkeerd, voor gemakkelijker in- en uitstappen. Tot slot zorgen nieuwe Land Rover InControl-technologieën voor meer gebruiksgemak en grotere connectivity, inclusief apps, waarmee de bestuurder op afstand bijvoorbeeld de tankinhoud kan controleren.

De Range Rover modeljaar 2016, inclusief SVAutobiography, is vanaf aanstaande zomer beschikbaar. De vanafprijs bedraagt € 119.950.

Land Rover Range Rover
AutoCoach
Range Rover tijdelijk als Ultimate EditiRange Rover tijdelijk als Ultimate Editi
24 augustus 2021
Range Rover bouwt serie in Orchard GreenRange Rover bouwt serie in Orchard Green
31 maart 2021
Range Rover krijgt diesel mild hybridRange Rover krijgt diesel mild hybrid
15 juli 2020
Range Rover nu als Fifty EditionRange Rover nu als Fifty Edition
17 juni 2020
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum