6 september 2015
Land Rover Range Rover

Range Rover

Range Rover nu ook in gepantserde uitvoering

Autozine
6 september 2015 | De nieuwe Range Rover Sentinel is de eerste gepantserde Land Rover die in eigen huis is ontwikkeld door Special Vehicle Operations (SVO). Hij biedt bescherming tegen een grote diversiteit aan aanslagen en bedreigingen. Tegelijkertijd is de Sentinel niet van een reguliere Range Rover te onderscheiden en net zo sterk als het gaat om luxe, comfort en off-road kwaliteiten.

De nieuwe Range Rover Sentinel is gebaseerd op de Range Rover Autobiography met standaard wielbasis en 250 kW (340 pk) sterke 3.0 V6 Supercharged. Deze versie is specifiek ontwikkeld om inzittenden te beschermen tegen gerichte aanslagen met kogels met een kaliber tot 7,62 mm, explosieven van vijftien kilo TNT en DM51-handgranaten.

Land Rover Range Rover

Aan de basis van het veiligheidsniveau staan de zesdelig gepantserde passagierskooi, de meervoudig gelamineerde kogelvrije ruiten, de sabotagebestendige uitlaat, de zelfherstellende brandstoftank en de speciale 20-inchwielen met run-flat banden. Als in een noodsituatie de portieren zijn geblokkeerd, kunnen inzittenden ontsnappen via het 'onzichtbare' Emergency Escape System achterin.

Dankzij gerichte aanpassingen aan het onderstel, het remsysteem en de elektronische stabiliteitssystemen rijdt, voelt en stuurt de Sentinel volgens de makers hetzelfde als een reguliere Range Rover, ook in het terrein. De automatische 8-traps ZF-transmissie is speciaal gemodificeerd voor krachtige prestaties tijdens een eventuele vluchtactie.

Land Rover Range Rover

De Range Rover Sentinel is gekeurd en gecertificeerd door QinetiQ, een bekend voormalig onderdeel van de Britse overheidsdienst Defence Establishment Research Agency. Hij voldoet aan de eisen van de beveiligingsnorm VR8 en is per direct te bestellen in Europa, Zuid-Amerika, Afrika en het Midden-Oosten. Prijzen beginnen onder de 400.000 euro exclusief belastingen en een uitgebreide rijvaardigheidstraining is inbegrepen.

Wittebrug
Range Rover tijdelijk als Ultimate EditiRange Rover tijdelijk als Ultimate Editi
24 augustus 2021
Range Rover bouwt serie in Orchard GreenRange Rover bouwt serie in Orchard Green
31 maart 2021
Range Rover krijgt diesel mild hybridRange Rover krijgt diesel mild hybrid
15 juli 2020
Range Rover nu als Fifty EditionRange Rover nu als Fifty Edition
17 juni 2020
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum