20 april 2015
Land Rover Range Rover

Land Rover Range Rover

Land Rover produceert zes miljoenste auto

Autozine
20 april 2015 | Met de productie van de 6.000.000e auto passeert het Britse merk een belangrijke mijlpaal. Ter gelegenheid daarvan is de betreffende auto, een Range Rover LWB Vogue SE in Yulong White, uitgerust met een unieke instapverlichting die duidelijk zichtbaar maakt dat dit de 6.000.000e Land Rover is. De auto zal worden getoond op de Shanghai Auto Show, die vandaag van start gaat.
XLLease

De zes miljoenste Land Rover vormt het unieke middelpunt van de Land Rover stand op de Shanghai Auto Show. Na afloop van de autotentoonstelling zal de auto worden gepresenteerd op een reeks feestelijke evenementen in China om de 45e verjaardag van de Range Rover te vieren. Deze speciale Range Rover zal uiteindelijk in deze regio worden verkocht en de speciaal ontworpen instapverlichting zal voor de eigenaar een blijvende herinnering vormen dat hij in een unieke auto uit de geschiedenis van Land Rover rijdt.

Land Rover Range Rover

Bij de instapverlichtig van deze jubileumauto is het standaard Range Rover-silhouet vervangen door een unieke afbeelding die vanuit de buitenspiegels zowel het Land Rover logo als het getal '6.000.000' op de grond projecteert. Het beeld wordt geproduceerd door een gegraveerd element ter grootte van een rijstkorrel en via een vergrotende lens geprojecteerd. Het beeld was ook te zien op de muur van de fabriek in Solihull, om het moment te vieren waarop de 6.000.000e auto van de band rolde.

De Range Rover is het vlaggenschip van het merk Land Rover. Het huidige model werd geïntroduceerd in 2012 en het programma werd onlangs uitgebreid met de nieuwe topuitvoering SVAutobiography. De Range Rover is beschikbaar in Standard en Long Wheelbase en kan worden uitgerust met geavanceerde benzine-, diesel-, en hybridemotoren.

De 6.000.000e auto werd gebouwd in de Land Rover fabriek in Solihull, de bakermat van het merk waar al sinds 1948 SUV's worden gebouwd. Een fabriek die volop in ontwikkeling is en die zich nu bijvoorbeeld ook de grootste aluminium carrosseriefabriek van Europa mag noemen.

Land Rover Range Rover

De allereerste Land Rover Series I werd op 30 april 1948 onthuld op AutoRAI in Amsterdam, zodat de productie van 6.000.000e Land Rover praktisch samenvalt met de 67e verjaardag van het merk én met de AutoRAI 2015. De afgelopen jaren heeft het merk Land Rover een ongeëvenaarde groei doorgemaakt, waarbij een derde van de zes miljoen geproduceerde Land Rovers in de laatste acht jaar van de band is gerold.

Range Rover tijdelijk als Ultimate EditiRange Rover tijdelijk als Ultimate Editi
24 augustus 2021
Range Rover bouwt serie in Orchard GreenRange Rover bouwt serie in Orchard Green
31 maart 2021
Range Rover krijgt diesel mild hybridRange Rover krijgt diesel mild hybrid
15 juli 2020
Range Rover nu als Fifty EditionRange Rover nu als Fifty Edition
17 juni 2020
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum