15 augustus 2012
Land Rover Range Rover

Range Rover

Vierde generatie Range Rover vanaf september

Autozine
15 augustus 2012 | De vierde generatie van de unieke Range Rover lijn is een compleet nieuw model dat is ontwikkeld vanaf het spreekwoordelijke 'blanco vel papier'. De nieuwe Range Rover wordt gekenmerkt door een lichtgewicht, geheel aluminium, zelfdragende carrosserieconstructie. Een structuur die 39% lichter is dan de stalen carrosserie van zijn voorganger, waardoor een totale gewichtsbesparing mogelijk is geworden die, afhankelijk van de uitvoering, kan oplopen tot 420 kg.

Het lichtgewicht, aluminium platform levert een belangrijke bijdrage aan prestaties, handling en wendbaarheid, maar ligt ook ten grondslag aan lagere verbruiks- en emissiewaarden. Hierdoor zal de nieuwe Range Rover met TDV6-motor in Nederland een groen C-label hebben.

Land Rover Range Rover

Naast de sterke en torsiestijve, lichtgewicht carrosserie is ook een totaal nieuwe aluminium voor- en achterwielophanging ontwikkeld in samenhang met een geheel nieuw ontwikkelde luchtvering aan alle vier de wielen. Daarbij is het luxueuze rijgedrag van zijn voorganger behouden gebleven, maar dan wel in combinatie met een significant verbeterde handling en wendbaarheid.

Naast het totaal nieuwe design is ook het technische ontwerp van de auto geheel nieuw. Een van de innovaties is een nieuwe generatie van Land Rover's Terrain Response-systeem. De nieuwe uitvoering analyseert zelf de actuele rijomstandigheden en selecteert automatisch de meest geschikte instellingen van de verschillende voertuigsystemen voor de betreffende ondergrond of weersomstandigheden.

Land Rover Range Rover

Maatregelen als de extreem geoptimaliseerde carrosseriestructuur en akoestisch gelaagd glas voor voorruit en voorportierruiten heeft het geluidsniveau sterk teruggebracht. Het luxueuze interieur omvat karakteristieke Range Rover ontwerp-elementen, maar wel uitgevoerd op een zeer eigentijdse wijze. Met ruim 118 mm extra beenruimte, profiteren de achterpassagiers van aanzienlijk meer ruimte en comfort. Daarnaast is er de nieuwe optie van een Executive Class-uitvoering, met twee individuele zitplaatsen achterin, voor het summum van luxe voor de achterpassagiers.

De nieuwe Range Rover wordt leverbaar met drie motoren: TDV6 en SDV8 dieselmotoren en V8 Supercharged benzinemotor.

Land Rover Range Rover

De voorverkoop van de nieuwe Range Rover gaat van start in september 2012, waarna de eerste auto's vanaf begin 2013 zullen worden afgeleverd aan klanten. De nieuwe Range Rover wordt wereldwijd leverbaar in meer dan 160 landen.

IkWilVanMijnAutoAf
Range Rover tijdelijk als Ultimate EditiRange Rover tijdelijk als Ultimate Editi
24 augustus 2021
Range Rover bouwt serie in Orchard GreenRange Rover bouwt serie in Orchard Green
31 maart 2021
Range Rover krijgt diesel mild hybridRange Rover krijgt diesel mild hybrid
15 juli 2020
Range Rover nu als Fifty EditionRange Rover nu als Fifty Edition
17 juni 2020
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum