9 november 2015
Range Rover Evoque Convertibe
Nieuws

Rage Rover Evoque Convertible

Rage Rover introduceert Evoque Convertible

9 november 2015 - Rage Rover presenteert de Evoque Convertible. Het vijfde lid van de Range Rover-familie is de meest exclusieve en tegelijk meest terreinwaardige cabriolet. Voor het eerst is de authentieke stijl en luxe van Range Rover te vinden in een vierzitscabrio, zonder de karakteristieke merkwaarden van Land Rover uit het oog te verliezen.

De elektrisch bedienbare, stoffen cabriokap bezit een aantal bijzondere kwaliteiten. Dankzij de structuur blijft de cabriolet in gesloten toestand trouw aan het oorspronkelijke silhouet, terwijl de kap strak aansluit op de achterzijde wanneer geopend. Het is tevens het langste en breedste cabriodak van dit moment. Desondanks laat de kap zich in 18 seconden volledig openen. Het sluiten neemt 21 seconden in beslag. Bovendien is het mogelijk de kap te bedienen bij snelheden tot 50 km/u. Het canvas dak is voorzien van een geluidsisolerende laag, waardoor het interieur bij gesloten kap volgens de fabrikant praktisch even stil is als dat van de reguliere Evoque. De inhoud van de bagageruimte bedraagt 251liter.

Land Rover Evoque Convertibe

Het Roll-Over Protection systeem zorgt voor extra veiligheid in het geval van een koprol. Het systeem bestaat uit twee aluminium steunen die in 90 milliseconden uit het achterste deel van de carrosserie omhoog schieten om inzittenden te beschermen. Ook is de Evoque Convertible voorzien van actieve veiligheidssystemen als Lane Keep Assist, parkeersensoren rondom, Driver Condition Warning en Autonomous Emergency Braking.

In de Range Rover Evoque Convertible debuteert een nieuw InControl Touch Pro infotainmentsysteem met een 10,2-inch touchscreen. Dit systeem biedt onder meer 3G-verbinding, volledige smartphone-integratie, deur-tot-deur navigatie en een premium geluidsinstallatie.

Land Rover Evoque Convertibe

Land Rover levert de Range Rover Evoque Convertible met een keuze uit drie viercilindermotoren. De benzineversie wordt aangedreven door de Si4 met 176 kW (240 pk). Dieselen kan met de 110 kW (150 pk) of de 132 kW (180 pk) variant van de 2.0 Ingenium dieselmotor die genoegen neemt met 5,1 liter brandstof per 100 kilometer (149 g/km CO2). Beide krachtbronnen zijn standaard gekoppeld aan een 9-trapsautomaat.

De terreinwaardigheid is van dezelfde klasse als bij de Evoque Coupé en vijfdeurs. De cabriolet bezit dezelfde door Land Rover ontwikkelde vierwielaandrijving met naar wens Wade Sensing. Dit is een systeem dat real time informatie geeft over de diepte bij een doorwading. 

Land Rover Evoque Convertibe

De nieuwe Range Rover Evoque Convertible wordt geproduceerd in de fabriek in Halewood, waar ook de Evoque Coupé en vijfdeurs van de band rollen. De verkoop start komend voorjaar in meer dan 170 landen.