15 september 2015
Lancia Ypsilon

Lancia Ypsilon

Lancia Ypsilon ondergaat facelift

Autozine
15 september 2015 | De vernieuwde Lancia Ypsilon beleeft zijn showdebuut op de IAA in Frankfurt. Op de stand zijn staan vijf exemplaren van de 'Fashion City Car', die elk een van de verschillende stijlen vertegenwoordigt. De gefacelifte Ypsilon is herkenbaar aan talrijke nieuwe uiterlijke designdetails en interieurvoorzieningen. En alle motoren voldoen nu aan de emissienorm Euro 6.
 

De levering van de vernieuwde Lancia Ypsilon start in Nederland in oktober. In Nederland wordt de nieuwe Ypsilon leverbaar met drie motoren, die alle voldoen aan de Euro 6 emissienorm: de 1.2 met 69 pk (handgeschakeld) en 80 pk sterke TwinAir Turbo met semi-automatische versnellingsbak. Daarnaast wordt de TwinAir Turbo ook als CNG met 80 pk aangeboden met een CO2-emissie van 86 g/km. Op gebied van uitrustingsniveaus bestaat de keuze uit drie verschillende uitrustingsniveaus: Silver, Gold en Platinum.

Lancia Ypsilon

Het gewijzigde interieur en diverse nieuwe stylingdetails zorgen voor een prominenter uiterlijk. Er is keuze uit een uitgebreid palet aan kleur- en materiaalcombinaties. Nieuw zijn de exterieurkleuren Blu di Blu, een kleur die doet denken aan de klassieke Lancia's en Ivory Chic.

Verder zijn er nieuwe stoffen gebruikt voor het interieur en is het dashboard voorzien van nieuwe materialen. Het comfort binnenin het passagierscompartiment is verbeterd door een gerestylede middenconsole, die samen met het nieuwe dashboardkastje in totaal drie liter toevoegt aan de binnenruimte. Een andere belangrijke nieuwe toevoeging is het Uconnect infotainment- en connectiviteitssysteem, ook met LIVE service, standaard op de Gold uitvoering.

Lancia Ypsilon