14 februari 2011
Lancia Ypsilon

Lancia Ypsilon

Lancia toont nieuwe Ypsilon

Autozine
14 februari 2011 | Ter gelegenheid van de 25ste verjaardag van de "Y", maakt in Genève de nieuwe Lancia Ypsilon zijn debuut. Deze zal halverwege juni beschikbaar zijn op de belangrijkste Europese markten en vanaf september in Groot-Brittannië en Ierland als Chrysler. De Ypsilon meet 3,84m en wordt voor het eerst aangeboden als 5-deurs model. De voorruit is verder naar voren geplaatst dan voorheen en de voorkant is korter, waardoor de achterzijde wordt verlengd ten gunste van de bagageruimte.

De nieuwe Ypsilon wordt aangeboden met drie verschillende uitrustingsniveaus, Silver, Gold en Platinum. Het uitrustingsniveau Silver richt zich op een jonge doelgroep. Het interieur is voorzien van dynamische stoffen en kenmerkt zich door het gebruik van contrasterende materialen en kleuren. Het uitrustingsniveau Gold richt zich volgens Lancia op "een doelgroep die aan de ene kant zelfbewust en vastbesloten is, en aan de andere kant vrouwelijk en modebewust". Er zijn twee kleurkeuzes voor het interieur: 'Urban Black' zwart en 'Romantic Gold' bruin. Het Platinum uitrustingsniveau is een evolutie van Gold, met een andere interpretatie van de combinaties 'Urban Black' en 'Romantic Gold',

Lancia Ypsilon

Het motorengamma van de nieuwe Ypsilon omvat:

  • 2 benzine motoren: 1.2 8V (69pk) en 0.9 TwinAir (85 pk), deze laatste ook met half automatische DFN versnellingsbak;
  • 1 turbodiesel motor: 1.3 Multijet II (95 pk);
  • 1 bi-fuel motor: 1.2 8V benzina en LPG.

De 69 pk sterke 1.2 8V Euro 5, met het start/stop systeem dat brandstofverbruik en CO2 emissies met 5% terugdringt, is de nieuwste ontwikkeling van de Fire motor.

Lancia Ypsilon

De 0.9 TwinAir is bedoeld voor stadsgebruik, maar heeft in vergelijking tot de reeds genoemde 1.2 69 pk een hoger vermogen (85 pk) en koppel (145 Nm bij 2000 tpm). De 85 pk sterke Turbo motor claimt een aanzienlijke reductie van verbruik en emissies. Bovendien kan door middel van de ECO-knop het koppel worden beperkt tot 100 Nm bij 2000 tpm, waardoor het mogelijk zou zijn het verbruik verder te verlagen.

Ook biedt het nieuwe Ypsilon gamma een 1.3 MultiJet II (Euro 5), met standaard Start/Stop, die een maximaal vermogen van 95 CV pk bij 4000 tpm en een koppel van 200 Nm bij 1.500 tpm. De compacte viercilinder dieselmotor is voorzien van roetfilter én van de tweede generatie MultiJet techniek. MultiJet II belooft een meer accurate verbranding waardoor verbruik en emissie zouden afnemen.

Lancia Ypsilon

Tenslotte kan de nieuwe Ypsilon worden uitgerust met een 1.2 bi-fuel motor (benzine- LPG) 69 pk Euro 5 met een CO2 uitstoot van 110 g/km in de gecombineerde cyclus.

De Ypsilon beschikt ook over:

  • 'Magic Parking': door middel van een knop op het dashboard activeert de bestuurder het Magic Parking systeem waardoor de Ypsilon zichzelf parkeert in een ruimte van 4,60 m lang (de gemiddelde lengte van een C-segment auto)
  • 'Blue&Me–TomTom LIVE': de evolutie van het infotelematic system dat is onstaan uit een partnership tussen Fiat Group Automobiles en TomTom. Door middel van een kleuren touchscreen bedient de bestuurder telefoon, navigatie en alle andere benodigde rij-informatie. Ook de mediaplayer wordt bediend door het touchscreen interface. Het systeem is bovendien'connected' en verleent toegang tot 'LIVE services' zoals het weerbericht en GOOGLE search
  • 'Smart fuel' system: tanken wordt makkelijker en veiliger door dit systeem dat is aangebracht bij de vulopening ter vervanging van de tankdop. Emissie van gas en morsen van brandstof worden hierdoor beperkt.
  • De nieuwe Ypsilon is uitgerust met koplampen en achterlichten die zijn ontwikkeld met Magneti Marelli Automotive Lighting. De LED achterlichten verspreiden een helderder licht en zorgen voor meer veiligheid dan traditionele verlichting. De koplampen beschikken over Adaptive Daytime Led dat bij het starten van de auto geactiveerd wordt (verplicht vanaf 2012).

Op zoek naar een Lancia Ypsilon?
bynco heeft er 1 vanaf € 8.380,-

Lancia Ypsilon

Lancia Ypsilon ondergaat faceliftLancia Ypsilon ondergaat facelift
15 september 2015
Lancia Ypsilon nu ook als MomoDesignLancia Ypsilon nu ook als MomoDesign
5 september 2013
Lancia Ypsilon tijdelijk als Silver PlusLancia Ypsilon tijdelijk als Silver Plus
24 januari 2013
Lancia Ypsilon nu ook als CNG EcochicLancia Ypsilon nu ook als CNG Ecochic
11 januari 2013
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum