5 september 2006
Lancia Ypsilon (2003 - 2011)

Lancia Ypsilon (2003 - 2011)

Vernieuwde Lancia Ypsilon vanaf december bij de dealer

Autozine
5 september 2006 | De vernieuwde Ypsilon maakt zijn werelddebuut tijdens het 63ste Internationale Filmfestival van Venetiƫ. De auto ziet er niet alleen beter uit, hij biedt meer opties, zit vol verfijnde technologie en is krachtiger geworden.
 

De nieuwe Ypsilon is bedoeld voor de automobilist die zich wil onderscheiden. De auto heeft innerlijke- en uiterlijke aanpassingen ondergaan. Zo zijn er nieuwe benzine- en dieselmotoren in het gamma opgenomen. Er is keus uit vier verschillende uitrustingniveaus te weten: Silver, Oro Bianco, Oro Giallo en Platino.

Lancia Ypsilon (2003 - 2011)

Opvallende wijzigingen aan de nieuwe Ypsilon zijn de grille en speciale details die verschillen per uitrustingsniveau. In detail betekent dat: een metaalkleurige kleurige grille op de Silver uitvoering, een verchroomde grille op de Oro Bianco en Oro Giallo en een chromen grille op de Platino versie. Nieuw zijn ook de kleuren waarin de auto verkrijgbaar wordt. Er is keus uit 15 verschillende en 9 two-tone bodykleurstellingen. De achterbank is in lengte verstelbaar en binnen is gebruik gemaakt van kleurstellingen die passen bij de buitenkant van de auto.

Er is keus uit twee nieuwe MultiJet motoren (een 75 pk sterke 1.3 16v en een 90 pk sterke 1.3 16v) die beide gekoppeld zijn aan een handgeschakelde versnellingsbak of een gerobotiseerde sequentiele transmissie, beter bekend als DFN (Dolce Far Niente, oftewel: het is fijn om niets te doen). Deze twee turbodiesels worden bijgestaan door benzinemotoren. Er is keus uit een 95 pk sterke 1.4 16v die gekoppeld kan worden aan een handgeschakelde zesversnellingsbak of een gerobotiseerde sequentiele DFN transmissie. De andere optie is de 77 pk sterke 1.4 8v die gekoppeld is aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. De laatste keus qua motoren is de reeds beproefde 60 pk sterke 1.2 8v.

Blue&Me biedt de mogelijkheid om met een mobiele telefoon voorzien van Bluetooth handsfree te kunnen bellen. Tevens is het mogelijk om digitale muziekbestanden via een aangesloten memory stick te beluisteren. Nieuw is de SMS-reader, hiermee is het mogelijk om het Blue&Me systeem een SMS te laten voorlezen. De SMS hoeft dus niet meer op het scherm van de telefoon afgelezen te worden.

Lancia Ypsilon (2003 - 2011)

Vanaf december staat de vernieuwde Lancia Ypsilon bij de Nederlandse dealer.