15 september 2015
 

Lamborghini Huracan

Lamborghini introduceert Huracan LP 610-4 Spyder

Autozine
15 september 2015 | Automobili Lamborghini presenteert op de Frankfurt International Motor Show (IAA) de Huracán LP 610-4 Spyder. Deze open versie van de Huracán LP 610-4 combineert de kracht en prestaties van de coupé met het plezier van open rijden. De lichtgewicht elektrohydraulische softtop geeft de nieuwe Lamborghini zijn geheel eigen karakter, zowel met de top open als dicht.
AutoCoach

De natuurlijk aanzuigende 5.2-liter V10-motor genereert 449 kW/610 pk en 560 Newtonmeter aan trekkracht bij 6.500 tpm. Daarmee sprint de Huracán LP 610-4 Spyder in 3,4 seconden van 0 naar 100 km/u en klokt hij een topsnelheid van 324 km/u. Daarnaast vertrouwt de Spyder al op de nieuwe technologische voorzieningen voor de Modeljaar 2016 Huracán-familie. Dat betekent bijvoorbeeld 'cylinder on demand' in combinatie met 'stop start' en een nieuwe, elektronisch gestuurde all-wheel-drive setup voor een nog betere wegligging.

Lamborghini Huracan

De Spyder weegt leeg 1.542 kg, wat resulteert in een vermogen-gewichtverhouding van 2,53 kg per pk. Op het gebied van downforce scoort de Huracán Spyder 50% beter dan zijn voorganger; de Gallardo. Met de softtop dicht noteert hij bovendien een zeer lage luchtweerstandcoëfficiënt, waardoor windgeruis volgens de fabrikant nagenoeg geheel wordt geëlimineerd.

De elektrohydraulisch functionerende kap opent en sluit zich via een knop op de tunnelconsole binnen 17 seconden en tot een snelheid van 50 km/u. Ongeacht of de softtop geopend of gesloten is, kan de bestuurder de achterruit ook elektronisch openen. Dicht fungeert de ruit als een windscherm, open heeft hij de functie van een versterker en brengt hij de unieke sound van de atmosferische V10 ongefilterd het interieur in.

Lamborghini Huracan

De softtop van de Huracán Spyder is beschikbaar in drie kleuren: zwart, bruin en rood. Zelfs met de top dicht verschillen de lijnen van de Spyder aanzienlijk ten opzichte van die van de coupé. Naast een lengte van 4,46 meter en een breedte van 1,92 meter is de Lamborghini Huracán Spyder slechts 1,18 meter hoog. De lichtgewicht softtop gaat in dichte positie naadloos op in het silhouet van de Spyder. Wanneer het dak open is, en is opgeborgen in de meest efficiënt mogelijke ruimte, behoudt de Spyder een ideaal zwaartepunt en onthult hij het sportieve en krachtige lijnenspel van de open Huracán. Verzonken, automatisch geactiveerde rolbeugels voorkomen daarbij dat de aanblik van de open auto verstoord wordt.

Lamborghini heeft daarnaast een speciale designoplossing gevonden voor wanneer de kap geopend is. Tijdens de 'openingsprocedure' verschijnen twee beweegbare vinnen. Ze rijzen omhoog vanuit de opbergruimte voor de softtop en geven de Spyder een geheel eigen aanblik. De vinnen benadrukken de lage en krachtige verschijning van de auto en lopen vanachter de rugleuning van de stoelen door naar de achterkant van de auto.

Lamborghini Huracan

Een geïntegreerde luchtopening beperkt turbulentie rondom het hoofd van de inzittenden tijdens open rijden. Voor nog meer comfort beschikt de auto over twee extra, uitneembare windvangers.

De Huracán Spyder LP 610-4 (het getal '610' verwijst naar het vermogen, de '4' naar de vierwielaandrijving) wordt gebouwd in Automobili Lamborghini's fabriek in Sant'Agata Bolognese. De auto wordt in het voorjaar van 2016 leverbaar, de Nederlandse prijs van de Huracán Spyder LP 610-4 volgt in aanloop naar de marktintroductie.

Lamborghini Huracan
XLLease
Lamborghini Huracan Performante SpyderLamborghini Huracan Performante Spyder
6 maart 2018
Lamborghini onthult Huracan LP 620-2Lamborghini onthult Huracan LP 620-2
20 augustus 2014
Lamborghini maakt prijs Huracan bekendLamborghini maakt prijs Huracan bekend
13 maart 2014
Lamborghini introduceert HuracanLamborghini introduceert Huracan
21 december 2013
 

Info

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum