3 maart 2015
 

Lamborghini Aventador

Lamborghini Aventador nu als LP 750-4 Superveloce

Autozine
3 maart 2015 | Automobili Lamborghini presenteert de LP 750-4 Superveloce op de Salon de l'Automobile in Genève. Met meer vermogen, een lager gewicht, betere aerodynamica en innovatieve technologie is de Lamborghini Aventador LP 750-4 Superveloce tot op heden de meest pure reïncarnatie van een Lamborghini.

De focus van het merk op gewichtsreductie en tegelijkertijd de toepassing van innovatieve technologieën heeft geresulteerd in de meest sportieve, allersnelste en meest tot de verbeelding sprekende in serie geproduceerde Lamborghini tot nu toe. Het gewicht ging verder omlaag met 50 kg, door middel van de uitgebreide toepassing van bijvoorbeeld koolstofvezel. Het vermogen van de atmosferische V12 krachtbron is toegenomen tot 552 kW/750 pk. Dat resulteert in een gewicht-vermogenverhouding van 2,03 kg/pk. De Superveloce accelereert van 0 tot 100 km/u in 2,8 seconden en bereikt een topsnelheid van meer dan 350 km/u.

Lamborghini Aventador

"De nieuwe Aventador Superveloce continueert de Lamborghini-traditie van SV-modellen en verlegt de grenzen wat betreft prestaties en pure rij-emotie", aldus Stephan Winkelmann, President en CEO van Automobili Lamborghini.

Lamborghini Aventador

"De oorspronkelijke Aventador werd vier jaar geleden gepresenteerd, en de Superveloce bewijst eer aan de gepassioneerde mensen die er een bezitten, maar ook aan de groep fans wiens enthousiasme geresulteerd heeft in het grootste commerciële succes dat een Lamborghini V12 supersportwagen ooit in de wacht sleepte. In deze Superveloce komt de expertise van Lamborghini op het gebied van de ontwikkeling van lichtgewicht structuren duidelijk tot zijn recht. Met zijn technologische eigenschappen, het design, de kwaliteitstandaard en het vakmanschap is de Superveloce het meest exclusieve, puurste en meest emotionele productiemodel in de geschiedenis van ons merk", vervolgt Winkelmann.

Lamborghini Aventador
Profile
Lamborghini demonstreert ad personamLamborghini demonstreert ad personam
23 april 2014
Lamborghini produceert 2.000e AventadorLamborghini produceert 2.000e Aventador
13 juni 2013
Lamborghini toont Aventador RoadsterLamborghini toont Aventador Roadster
12 november 2012
Lamborghini verlaagt verbruik AventadorLamborghini verlaagt verbruik Aventador
4 oktober 2012
 

Info

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum