27 augustus 2015
Kia Sportage

Kia Sportage

Kia onthult eerste foto's Sportage

Autozine
27 augustus 2015 | Kia onthult vandaag de eerste officiƫle exterieurfoto's van de nieuwe, vierde generatie Sportage. Die foto's geven blijk van een geheel nieuw design voor Kia's succesvolle crossover. De wereldprimeur van de nieuwe Kia Sportage is weggelegd voor de Frankfurt International Motor Show (IAA), in september.
Kia Sportage leasen?
Dat kan! Vanaf € 276,-
Lease.auto

 

Inspiratie voor de vierde generatie Sportage werd gehaald uit de vliegtuigindustrie waar  strakke lijnen tezamen met gladde oppervlakken vaak een geheel vormen. Het 'gezicht' van de nieuwe Sportage markeert de grootste verandering in het design. De koplampen zijn niet langer geïntegreerd in de grille, maar lopen rond de hoeken van de scherp gelijnde motorkap door in de forsere wielkasten. De lager gelegen en bredere 'tigernose' grille, die de Sportage direct herkenbaar maakt, geeft het onderste deel van het front meer volume. Het resultaat is een indrukwekkende, solide verschijning.

Kia Sportage

En profil is de nieuwe Sportage te herkennen aan zijn evenwichtige styling. De vloeiende lijnen met de licht aflopende daklijn blijven behouden, maar de auto heeft een kortere overhang aan de achterzijde en een langere overhang aan de voorzijde gekregen. Dankzij de langere wielbasis, in combinatie met de strakke carrosserie heeft de Sportage een meer dynamische, gespierde aanblik.

Kia Sportage

De smalle lampen van de nieuwe Sportage zijn geïnspireerd op die van het Kia Provo studiemodel uit 2013 en lopen door in een sierstrip, die over de breedte van de achterzijde loopt. De richtingaanwijzers en achteruitrijverlichting zijn nu afzonderlijk van elkaar en lager gepositioneerd. Dit zorgt voor meer visuele kracht en meer stabiliteit in het onderste deel van het ontwerp van de auto.

Kia Sportage

Het ontwerp van de nieuwe Sportage is afkomstig uit Kia's Europese designstudio in Frankfurt, met support van de designcentra in Namyang (Korea) en Irvine (Californië, VS).