Feedback
Kia Soul

Bijtelling leaseauto

Kia Soul

Een auto van de zaak is geen gratis auto! Omdat de leaseauto ook privé kan worden gebruikt, wordt deze gezien als een vorm van extra inkomen. Alleen wanneer aantoonbaar minder dan 500 KM per jaar privé wordt gereden met de auto van de zaak, is geen extra bijtelling verschuldigd.

Wie wel meer dan 500 KM per jaar privé met de lease-auto rijdt, moet een deel van de cataloguswaarde van de auto optellen bij het bedrag waar over inkomstenbelasting wordt geheven. Het te betalen bedrag is afhankelijk van het fiscaal inkomen (de "tariefgroep"), de CO2 uitstoot van de auto en de eventuele eigen bijdrage. Onderstaande berekening geeft weer hoeveel de lease-auto daadwerkelijk per maand kost door extra belastingheffing. Gebruik voor een privé-auto de kilometerkosten-calculator.

De nieuwe Kia Soul komt alleen als elektrische auto naar Nederland. Een proefrit met de 1.6 liter benzineversie leert dat dat een goede beslissing is. De Soul met benzinemotor rijdt matig en zuipt.

 
Randvoorwaarden 
  
Toon alleen auto's met een bijtelling tot
  
Toon alleen auto's met een bijtelling tot €  per maand
  
  
Tariefgroep
Inclusief extra's zoals bonussen,dertiende maand of vakantiegeld. Dit heet formeel: "Belastbaar inkomen uit werk en woning" 
  

 

  
Kies een auto 

 
 
n.b.
 CO2-uitstoot: 125 gr/km22%
Belastbaar bedrag€ 0,-

 
Bijtelling "Kia Soul 1.6 CRDi"
 
Bijtelling per jaar€ 0,-
Bijtelling per maand€ 0,-
 
Renault ZoeRenault Zoe
"R90 Entry (22 kWh)"
Peugeot 208Peugeot 208
"1.6 BlueHDi Access"
Ford FiestaFord Fiesta
"1.5 TDCi Trend (3d)"
Citroën C3Citroën C3
"BlueHDi 75 Feel"
Renault ClioRenault Clio
"dCi 90 Life"