Feedback
Kia Sorento

Bijtelling leaseauto

Kia Sorento

Een auto van de zaak is geen gratis auto! Omdat de leaseauto ook privé kan worden gebruikt, wordt deze gezien als een vorm van extra inkomen. Alleen wanneer aantoonbaar minder dan 500 KM per jaar privé wordt gereden met de auto van de zaak, is geen extra bijtelling verschuldigd.

Wie wel meer dan 500 KM per jaar privé met de lease-auto rijdt, moet een deel van de cataloguswaarde van de auto optellen bij het bedrag waar over inkomstenbelasting wordt geheven. Het te betalen bedrag is afhankelijk van het fiscaal inkomen (de "tariefgroep"), de CO2 uitstoot van de auto en de eventuele eigen bijdrage. Onderstaande berekening geeft weer hoeveel de lease-auto daadwerkelijk per maand kost door extra belastingheffing. Gebruik voor een privé-auto de kilometerkosten-calculator.

De 3e generatie Sorento is groter, ruimer en comfortabeler dan voorheen. De kwaliteit heeft sprongen vooruit gemaakt en is bijna premium. Echter, weinig opmerkelijke rijeigenschappen.

 
Randvoorwaarden 
  
Toon alleen auto's met een bijtelling tot
  
Toon alleen auto's met een bijtelling tot €  per maand
  
  
Tariefgroep
Inclusief extra's zoals bonussen,dertiende maand of vakantiegeld. Dit heet formeel: "Belastbaar inkomen uit werk en woning" 
  

 

  
Kies een auto 

 
 
€ 54.495,-
 CO2-uitstoot: 172 gr/km22%
Belastbaar bedrag€ 11.989,-

 
Bijtelling "Kia Sorento 2.2 CRDi DynamicLine automaat"
 
Bijtelling per jaar€ 6.228,-
Bijtelling per maand€ 519,-
 
Tesla Model XTesla Model X
"75D"
Ford EdgeFord Edge
"2.0 TDCi Trend"
Hyundai Santa FeHyundai Santa Fe
"2.2 CRDI i-Catcher"
SsangYong RextonSsangYong Rexton
"Xdi Crystal"
Mercedes GLC CoupeMercedes GLC Coupe
"220d 4Matic"