16 februari 2012
Kia Cee'd

Kia C'eed

Kia onthult nieuwe C'eed

Autozine
16 februari 2012 | De compleet nieuwe vijfdeurs Kia Cee'd hatchback beleeft zijn werelddebuut op de komende Autoshow van Genève. De nieuwe cee'd is langer, breder en lager dan zijn voorganger, maar heeft wel dezelfde wielbasis.
 

De voorkant van de nieuwe cee'd wordt gedomineerd door de meest recente interpretatie van Kia's herkenbare 'tijgerneus' grille en agressieve, doorlopende koplamphuizen met daarin LED-dagrijverlichting. Van opzij bezien onderstrepen de brede voor- en achterschermen de forse wielbasis van de auto en het solide uiterlijk. Boven de gewelfde portieren, de schuin oplopende A-stijl, de gebogen daklijn en de geïntegreerde achterspoiler benadrukken de grote raampartijen de sportieve vormgeving van het nieuwe model.

Kia Cee'd

De cee'd heeft een compleet nieuw interieur dat een meer hoogwaardige uitstraling heeft gekregen, verbeterde bedieningselementen, touchscreen technologie en een verbeterde ergonomie voor de stoelen. De layout van het dashboard heeft een cockpitdesign en een bestuurder-georiënteerd instrumentarium. De belangrijkste bedieningspanelen, zoals voor de audio en de airconditioning, zijn gescheiden ondergebracht om te zorgen voor een meer luxueus gevoel in het interieur.

Instrumenten en bedieningsorganen hebben een dunne chromen afwerking, de armsteun met handgreep is vervaardigd van hoogwaardig, meerlaags materiaal en de zelfs deurklink heeft een schelpvormig design dat het premiumgevoel van het interieur bekrachtigd.

Kia Cee'd