20 juni 2012
Jeep Grand Cherokee

Jeep Grand Cherokee

Jeep introduceert Grand Cherokee SRT

Autozine
20 juni 2012 | De Jeep Grand Cherokee SRT is de krachtigste en snelste Jeep ooit, ontwikkeld door de afdeling Street en Racing Technology (SRT). De nieuwe 6,4-liter HEMI V8 motor met 468 pk en 624 Nm, gekoppeld aan een automatische transmissie met paddle shifters, is 13% zuiniger door onder meer cilinderuitschakeling. De Jeep Grand Cherokee SRT is vanaf 1 juli 2012 leverbaar voor 149.990 euro.

Street en Racing Technology (SRT) is de afdeling binnen de Chrysler Group LLC die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van high performance-modellen. Elke SRT-versie moet voldoen aan vijf basiskenmerken: functionele en prestatiegerichte styling, op de racerij geïnspireerd interieur, superieure wegligging, een sterke motor gekoppeld aan een geavanceerd remsysteem.

Jeep Grand Cherokee

In lijn met zijn sportieve karakter is de Jeep Grand Cherokee SRT drie centimeter verlaagd en laat hij met zijn sportieve profiel het onmiskenbare DNA van SRT zien. Het profiel wordt onderstreept door een achterklepspoiler, 5-spaaks 20-inch SRT lichtmetalen wielen, dubbele warmte-afvoerroosters op de motorkap en een dual-sport uitlaat systeem. De Jeep Grand Cherokee SRT is verkrijgbaar in vier kleuren: Brilliant Black, Bright Silver, Mineral Gray en Deep Cherry.

Het op de racerij geïnspireerde interieur is standaard voorzien van een met leer bekleed en verwarmd stuurwiel, sportvoorstoelen die naast hun zijdelingse steun ook door het gebruik van nappa leer en suède voldoende 'grip' geven aan bestuurder en passagiers. De twee ventileerbare en verwarmbare (ook de achterbank) voorstoelen zijn voorzien van een geborduurd SRT-logo en contrasterende stiksels. Een met geperforeerd leer beklede versnellingspook, koolstofvezel accenten en het met leer beklede dashboard completeren de ambiance in de cabine.

De nieuwe 6,4-liter HEMI V8-motor met 468 pk en 624 Nm koppel geeft de Jeep Grand Cherokee SRT sportieve prestaties: een acceleratie van 0-100 km/h in 5 seconden, een topsnelheid van 257 km/h een remweg van 100-0 km/h in 35 meter. Wanneer er minder aanspraak gemaakt wordt op het vermogen, worden vier van de acht cilinders uitgeschakeld die tezamen met een variabel uitlaatsysteem het brandstofverbruik met 13% vermindert en daarmee ook de totale emissie significant reduceert.

Jeep Grand Cherokee

De vijftraps automatische transmissie kan naar keuze handmatig bediend worden vanaf het stuur door middel van paddle shifters of via de versnellingshendel op de middenconsole.

Ook het "Selec-Track" tractiecontrolesysteem houdt automatisch rekening met wegcondities en dynamische wensen of is manueel in een ideale setting te zetten. Er zijn vijf keuzemogelijkheden variërend van rijden in sneeuw en ijs tot het circuit, waarbij de Quadra-Trac vierwielaandrijving ondersteuning geeft door de actieve on-demand tussenbak en het elektronische sperdifferentieel (eLSD) op de achteras.

Als topmodel heeft de Jeep Grand Cherokee SRT een rijke standaarduitrusting waaronder het Command-View panoramisch dubbel open dak, het Uconnect navigatie- en infotainmentsysteem met een 6,5-inch touchscreen scherm, 30 gigabyte harde schijf, een subwoofer en 19 speakers tellende 825-watt audio surround-sound systeem van Harman Kardon een Adaptieve Cruise Control en een verscheidenheid aan veiligheidssystemen, zoals Forward Collision Warning en Blind Spot-detectie met Rear Cross-pad detectie.

Jeep Grand Cherokee

De Jeep Grand Cherokee SRT is vanaf juli leverbaar bij de officiële Jeep dealer en staat in de prijslijst vanaf € 149.990,-.

Jeep toont Grand Cherokee TrackhawkJeep toont Grand Cherokee Trackhawk
12 april 2017
Jeep Grand Cherokee nu ook als TrailhawkJeep Grand Cherokee nu ook als Trailhawk
22 november 2016
Jeep verlaagt verbruik Grand CherokeeJeep verlaagt verbruik Grand Cherokee
1 april 2016
Jeep vernieuwt Grand CherokeeJeep vernieuwt Grand Cherokee
22 mei 2013
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum