26 juni 2012
Jeep Grand Cherokee

Jeep Grand Cherokee

Jeep introduceert Grand Cherokee S-Limited

Autozine
26 juni 2012 | Jeep heeft speciaal voor Europea de Grand Cherokee S-Limited ontwikkeld. Deze valt op opvalt door zwarte hoogglans stylingelementen, zwarte 20-inch wielen en een interieur dat is afgewerkt met suède, leer en carbon. De Grand Cherokee wordt aangedreven door een 3,0-liter V6 CRD turbo-dieselmotor. De Jeep Grand Cherokee S-Limited staat in de prijslijst voor € 87.990,-.

De sportieve looks krijgt de Jeep Grand Cherokee S-Limited door 20-inch zwarte hoogglans aluminium velgen en remklauwen, in kleur gespoten deurhendels, deep tint sunscreen glass en een dubbele sportuitlaat. De daklijsten, de koplampranden, de beroemde zevensleufsgrille, de spoilers op de achterklep en bumpers zijn in glossy zwarte lak uitgevoerd.

Jeep Grand Cherokee

Het interieur valt op door het gebruik van hoogwaardige materialen met carbon fiber interieuraccenten op het dashboard en in de deurpanelen. De ambiance wordt gecompleteerd door suède leren kuipvormige stoelen met perfecte pasvorm, een verwarmbaar (geperforeerd) leren stuurwiel en een pedalenset geïnspireerd op de racerij. De standaarduitrusting van de Jeep Grand Cherokee S-Limited bestaat verder uit een 825 Watt SRT High Performance audiosysteem met 19 speakers en een subwoofer van Harmann Kardon, een achteruitrijcamera dat veilig inparkeren ondersteunt en een serie veiligheidsvoorzieningen:

  • Adaptive Cruise Control: vermindert de snelheid die vooraf ingesteld is op de cruise-control wanneer een andere auto op dezelfde rijstrook een lagere snelheid rijdt. Zodra de auto zich op de andere rijbaan bevindt zal het systeem automatisch gaan versnellen tot de ingestelde snelheid.
  • Forward Collision Warning: naar voren gerichte radarsensoren die detecteren en waarschuwen bij naderen van gevaar.
  • Blind Spot Detection: twee ultra-wideband radarsensoren die de bestuurder helpen bij het wisselen van rijstrook of waarschuwt wanneer een ander voertuig zich in de blinde hoek bevindt.
  • Rear Cross-Path Detecton: dit systeem waarschuwt de bestuurder indien er van weerszijden verkeer nadert bij achterwaarts rijden.

Het Quadra-Trac II 4x4-systeem levert, met een tussenbak voorzien van een terreinversnelling en Brake Traction Control System (BTCS), de off-road capaciteiten die kenmerkend zijn voor het merk Jeep. Quadra-Trac II wordt standaard geleverd in combinatie met de nieuwe Quadra-Lift luchtvering. Hiermee is het mogelijk de bodemvrijheid te vergroten bij gebruik in het terrein, maar er is ook een speciale parkeermodus waarbij de carrosserie 3,8 cm extra lager komt om de in- en uitstap te vergemakkelijken.

Jeep Grand Cherokee

De Jeep Grand Cherokee S-Limited is voorzien van een 3,0-liter V6 CRD turbodieselmotor. Deze motor is ontwikkeld en gepatenteerd door Fiat Powertrain en voorzien van de MultiJet II technologie. De motor heeft een maximumvermogen van 241 pk (176 kW) bij 4.000r/ min. Het koppel bedraagt 550 Nm en is beschikbaar vanaf 1.800 tot 2.800r/ min. Het gemiddelde brandstofverbruik bedraagt 8,3 l/100 km.

De Jeep Grand Cherokee S-Limited is leverbaar in de kleuren Bright Silver, Briljant Black, Mineral Gry, Deep Cherry Red, Bright White en Maximum Steel en staat in de prijslijst voor € 87.990,-.

Jeep Grand Cherokee
KwikFit
Jeep toont Grand Cherokee TrackhawkJeep toont Grand Cherokee Trackhawk
12 april 2017
Jeep Grand Cherokee nu ook als TrailhawkJeep Grand Cherokee nu ook als Trailhawk
22 november 2016
Jeep verlaagt verbruik Grand CherokeeJeep verlaagt verbruik Grand Cherokee
1 april 2016
Jeep vernieuwt Grand CherokeeJeep vernieuwt Grand Cherokee
22 mei 2013
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum