11 februari 2013
Jeep Grand Cherokee

Jeep Grand Cherokee

Jeep Grand Cherokee verbeterd voor 2014

Autozine
11 februari 2013 | De Jeep Grand Cherokee is verbeterd voor modeljaar 2014. De Grand Cherokee, biedt een nieuwe 8-traps automatische transmissie, die beschikbaar is in combinatie met de gehele line-up van krachtbronnen. De nieuwe transmissie vermindert het gebruik en emissies fors, terwijl de acceleratie en het schakelgedrag zouden worden verbeterd.

Nieuw exterieur- en interieurdesign kenmerken elk afzonderlijk uitrustingsniveau op unieke wijze en bestaat uit nieuwe bi-xenon koplampen met LED-dagrijverlichting en nieuwe interieur- en exterieur kleurcombinaties. Het gebruik van premium materialen, zoals Natura Plus-leer en een nieuw driespaaks stuurwiel geven het interieur een exclusief karakter mee. Dankzij het nieuwe UConnect-systeem met 8,4-inch touchscreen en het compleet nieuwe, te configureren 7-inch TFT-displaycluster is er ook wat betreft infotainment veel nieuws te melden.

Jeep Grand Cherokee

De nieuwe 2014 Jeep Grand Cherokee is voorzien van het nieuwe geavanceerde actieve en passieve veiligheidssystemen aan, waaronder het nieuwe Selec-Speed Control.

Chrysler Group's nieuwe 8-traps automatische transmissie debuteert zowel op de 3,0-liter V6 diesel als de zes- en achtcilinder benzinemotoren. De nieuwe transmissie reduceert verbruik en emissies, terwijl de acceleratie verbetert en schakelen vloeiender zou verlopen. Daarbij levert ook Eco-modus een belangrijke bijdrage aan een lager brandstofverbruik door het schakelgedrag te optimaliseren.

In de V8-modellen is er sprake van "Fuel Saver" cilinderuitschakeling. Als een sportiever rijgedrag gewenst is, dan volstaat een druk op de middenconsole-knop. Bovendien activeert de Eco-modus het Quadra-Lift luchtveringssysteem. Als de auto ter hoogte van instelling "Aero Ride Height" wordt gebracht, dan wordt de luchtweerstand extra verlaagd.

Jeep Grand Cherokee

De bovenste grille is op alle uitvoeringen minder hoog, de koplampen zijn slanker uitgevoerd en de lagere voorzijde is iets verhoogd. Bovendien zijn de koplampen hoger geplaatst en meer uitgesproken ontworpen. De achterzijde heeft ook een aantal veranderingen ondergaan. Zo zijn de achterlichten gegroeid en voorzien van LED-verlichting, heeft hij een grotere en meer aerodynamische spoiler en is de achterklep gewijzigd voor een beter zicht.

XLLease
Jeep toont Grand Cherokee TrackhawkJeep toont Grand Cherokee Trackhawk
12 april 2017
Jeep Grand Cherokee nu ook als TrailhawkJeep Grand Cherokee nu ook als Trailhawk
22 november 2016
Jeep verlaagt verbruik Grand CherokeeJeep verlaagt verbruik Grand Cherokee
1 april 2016
Jeep vernieuwt Grand CherokeeJeep vernieuwt Grand Cherokee
22 mei 2013
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum