6 februari 2012
Feedback
Jeep Grand Cherokee

Jeep Grand Cherokee

Ferrari-looks voor 2 Jeeps Grand Cherokee SRT8

Autozine
6 februari 2012 | De Jeep Grand Cherokee SRT8 is vanaf mei leverbaar in Europa. Om dit te vieren zijn twee speciale versies van de Jeep Grand Cherokee SRT8 met Ferrari-looks overhandigd aan Ferrari F1-coureurs Fernando Alonso en Felipe Massa.
 

Twee speciaal geprepareerde modellen van de nieuwe Jeep Grand Cherokee SRT8 werden geleverd aan Ferrari F1-coureurs Fernando Alonso en Felipe Massa op het Fiorano-circuit in het Italiaanse Maranello, thuisbasis van Ferrari. De identieke voertuigen werden overhandigd aan de twee stercoureurs door Beth Paretta, Directeur Marketing en Operations van SRT en Motorsport van Chrysler Group LLC.

Jeep Grand Cherokee

De zevensleuven grille van Jeep is matzwart gespoten, terwijl de sleuven zelf rood zijn gekleurd. De zwarte striping in het midden over de volledige lengte van de auto is geïnspireerd op de racerij. Verder zijn er nog meer exclusieve details, zoals een matzwart tweedelig panoramisch zonnedak, carbon spiegelkappen en glanzend zwarte achterlichtunits met rode accenten op het Jeep-logo. De Italiaanse vlag aan de onderzijde van de achterspoiler, een eerbetoon aan de Ferrari F150 F1-wagen, maakt het helemaal af.

Geheel in harmonie met het exterieur is het binnenste van de speciale Jeep Grand Cherokee SRT8. Zo zijn de stoelen bijvoorbeeld voorzien van Ferrari-rode inzetstukken. In dezelfde kenmerkende kleur zijn ook deurpanelen, armsteun en dashboard uitgevoerd. Het lederen SRT-stuurwiel met schakelpeddels heeft ook Ferrari-rode stiksels. Het instrumentenpaneel met gele wijzers geeft het gevoel weer van de sportieve auto's geproduceerd in Maranello. De rijhoogte is 1,5 centimeter verlaagd, terwijl beide Jeeps op unieke zwarte 20-inch velgen staan.

Jeep Grand Cherokee

De Jeep Grand Cherokee SRT8 wordt aangedreven door de volledig nieuwe 6,4-liter HEMI V8 motor met technologie die vier van de acht cilinders kan uitschakelen indien weinig vermogen wordt gevraagd en zodoende het brandstofverbruik helpt te verlagen. Dankzij de krachtige HEMI V-8 krachtbron die 468 pk (351 kW) en 630 Nm koppel levert, wordt binnen 5 seconden de 100 km/h bereikt en bedraagt de topsnelheid 257 km/h. Hij heeft 35 meter nodig om van 100 km/h tot stilstand te komen.

De twee unieke modellen zijn gebaseerd op het nieuwe high-performance model van Jeeps vlaggenschip, de Jeep Grand Cherokee SRT8, dat vanaf mei beschikbaar is bij de Jeep-dealers in Europa.

Jeep Grand Cherokee